Cornus alba 'Aurea'

Witte Kornoelje

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 10 voor € 9,86 per stuk
  • Roomwitte bloemen
  • Decoratief
  • Opgaande groei
  • Geelgroen blad

Verrijk uw tuin met de robuuste schoonheid van de Cornus alba 'Aurea', beter bekend als de Witte Kornoelje. Deze aantrekkelijke bladverliezende heester kan een imposante hoogte van 2 meter bereiken en is een waar visueel spektakel gedurende alle seizoenen. Met zijn felrode twijgen, die in de winter het kaalste landschap opvrolijken, biedt deze Cornus alba een bijzondere tint aan uw tuin wanneer de meeste planten in rust zijn.

In het voorjaar en de zomer tooit deze kornoelje zich met prachtige goudkleurige bladeren die elke groenliefhebber kunnen bekoren. Zijn bladverkleuring in de herfst laat nogmaals zien hoe veelzijdig deze plant is. Voor een optimale groei prefereert de Cornus alba 'Aurea' een zure, vochthoudende grond en een plek waar hij kan genieten van de volle zon tot halfschaduw, waardoor hij uitermate geschikt is voor verschillende tuinposities.

Geboren in de koude streken van Siberië, is deze heester extreem winterhard en daarmee een betrouwbare keuze voor de Nederlandse tuinen. Wanneer u aan het einde van de lente de plant volledig terugsnoeit, zal hij u belonen met een krachtige nieuwe groei van dieprode twijgen.

Wilt u echter genieten van charmante bloemen en bessen, kies dan voor een behoudender snoeiwijze door slechts een derde tot een kwart van de oude takken terug te snijden. Hiermee biedt u ook onderdak en voedsel aan lokale fauna, hetgeen bijdraagt aan de biodiversiteit in uw omgeving.

De Cornus alba 'Aurea' is een plant met weinig onderhoud, hoge sierwaarde en een sterke, veelzijdige natuur. Een echte aanwinst voor elke tuin of landschap, waar hij jaarrond kleur en leven brengt en daarmee bewijst waarom deze glansrijke heester een plek verdient in uw buitenruimte.

Verzorging/Water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

Onderhoud

Snoei in het voorjaar om de vorm van de plant te behouden en oude takken te verwijderen. Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken om de plant gezond te houden.

Standplaats

De Witte Kornoelje gedijt het beste op een plek met zon, halfschaduw of schaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft en niet te dicht op elkaar staat.

Tip

Gebruik organische mulch rond de basis van de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te voorkomen.

De Cornus alba 'Aurea', ook wel bekend als de Witte Kornoelje, is een prachtige plant die veel gebruikt wordt voor decoratieve doeleinden in tuinen en landschappen. Met zijn opvallende gele bladeren en rode takken voegt hij een vleugje kleur toe aan elke buitenruimte.

Niet alleen is de Cornus alba 'Aurea' decoratief, maar het wordt ook vaak gebruikt voor het creëren van natuurlijke afscheidingen en hagen. Door zijn dichte groei en mooie bladeren is het een populaire keuze voor het creëren van een privacy-scherm in de tuin.

Bovendien staat de Cornus alba 'Aurea' bekend om zijn winterhardheid en zijn vermogen om bodemerosie tegen te gaan. Deze eigenschappen maken het een veelzijdige plant die in verschillende landschapsontwerpen kan worden gebruikt.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Geel
Hoogte volgroeide plant 250 cm
Plant familie Cornus | Kornoelje
Standplaats Schaduw, Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Geelgroen blad, Opgaande groei, Decoratief, Roomwitte bloemen

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Cornus Mas
Gele kornoelje
Vanaf € 9,95
Cornus Alba 'Sibirica'
Witte kornoelje
Vanaf € 10,95
Cornus Kousa
Japanse kornoelje
Vanaf € 29,95
Cornus Alba 'Elegantissima'
Witbonte kornoelje
Vanaf € 10,95
Cornus Controversa
Reuzenkornoelje
Vanaf € 29,95
Cornus Canadensis
Dwergkornoelje
Vanaf € 3,95
Cornus Kousa 'Milky Way'
Japanse kornoelje
Vanaf € 36,95
Cornus kousa 'Schmetterling'
Kornoelje
Cornus florida 'Rainbow'
Amerikaanse kornoelje
Cornus Kousa 'China Girl'
Japanse kornoelje
Vanaf € 46,95