Cornus alba 'Ivory Halo'

Witbonte kornoelje

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Koop 10 voor € 10,76 per stuk
 • Bossige groei
 • Groen blad met witte rand
 • Purperrode twijgen
 • Opgaande groei
 • Kleine witte bloemen

Ontdek de charmante uitstraling van de Cornus alba 'Ivory Halo', ook bekend als de witbonte kornoelje die bekend staat om zijn sierlijke verschijning in elke seizoen. Deze cultivar, als een verfijnde variant van de 'Elegantissima', trekt gedurende het hele jaar de aandacht met zijn opvallende kenmerken.

In het koude winterseizoen transformeert de 'Ivory Halo' uw tuin tot een sprookjesachtig landschap met zijn purperrode twijgen die fel contrasteren tegen de witte sneeuw. Maar ook de herfst gaat niet onopgemerkt voorbij dankzij de karmozijnrode tinten die het bladerdek kleuren. Gedurende de lente en de zomer sieren grijsgroene bladeren met zilverwitte randen deze robuuste heester, waardoor hij een frisse en levendige uitstraling geeft aan uw tuinbeleving.

De 'Ivory Halo' is niet alleen een lust voor het oog maar ook verrassend onderhoudsvriendelijk. Deze heester gedijt uitstekend in zure, vochthoudende grond en is zeer flexibel qua standplaats: van volle zon tot halfschaduw. Bovendien is de plant zeer winterhard en dus uitermate geschikt voor het Nederlandse klimaat.

Het snoeien van deze kornoelje is eenvoud voor de tuinliefhebber. Voor een weelderige groei en het behoud van de opvallende twijgen, wordt aanbevolen om de plant in de lente tot de grond terug te snoeien, voor het uitlopen van de knoppen. Wilt u echter genieten van de delicate witte bloemen en de daaropvolgende bessen, dan volstaat het snoeien van een derde tot een kwart van de oude takken.

Kies voor de Cornus alba 'Ivory Halo' en geniet van zijn vierseizoenencharme en eenvoudige verzorging. Het is de ideale plant om kleur en structuur toe te voegen aan uw tuin, die bovendien een schilderachtig tafereel creëert in de vaak grijze wintertijd. Laat u verrassen door deze veelzijdige schoonheid en geef uw tuin of huis dat extra vleugje karakter met de witbonte kornoelje.

Verzorging en water

De Cornus alba 'Ivory Halo' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond nooit helemaal uitdroogt, maar vermijd tegelijkertijd dat de plant te lang in drassige grond staat.

Onderhoud

Deze plant heeft niet veel onderhoud nodig. Eventueel kun je in het voorjaar oude takken wegsnoeien om de groei van nieuwe scheuten te bevorderen.

Standplaats

Plaats de Cornus alba 'Ivory Halo' op een zonnige of halfschaduwrijke plek in de tuin. De plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond.

Tip

Wist je dat de witbonte kornoelje het goed doet als solitaire plant, maar ook prachtig tot zijn recht komt in een groepje van drie of vijf exemplaren? Door meerdere planten bij elkaar te zetten, creëer je een mooi contrast in de tuin.

De witbonte kornoelje, ook wel bekend als Cornus alba 'Ivory Halo', is een prachtige plant die vaak decoratief wordt gebruikt in tuinen en landschappen.

Met zijn opvallende witbonte bladeren en interessante vorm is de witbonte kornoelje een aanwinst voor elke tuin. Het is een veelzijdige plant die zowel solitair als in groepen kan worden geplant en goed gedijt in zowel zon als halfschaduw.

Naast zijn decoratieve waarde heeft de witbonte kornoelje ook andere courante gebruiken. Zo kunnen de takken in de winter worden gebruikt in bloemstukken en decoraties, en biedt de plant een schuilplaats en voedsel voor vogels en andere dieren.

Kortom, de witbonte kornoelje is een veelzijdige en aantrekkelijke plant die zowel voor decoratieve doeleinden als voor de natuur een waardevolle toevoeging is.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 200 cm
Plant familie Cornus | Kornoelje
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Kleine witte bloemen, Opgaande groei, Purperrode twijgen, Groen blad met witte rand, Bossige groei

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Cornus Alba 'Sibirica Variegata'
Kornoelje
Vanaf € 10,95
Cornus Florida
Amerikaanse kornoelje
Vanaf € 18,95
Cornus sanguinea
25 x Rode kornoelje - Blote Wortel
Cornus Controversa
Reuzenkornoelje
Vanaf € 29,95
Cornus sericea 'Flaviramea'
25 x Canadese kornoelje - Blote Wortel
Cornus Kousa 'Satomi'
Japanse grootbloemige kornoelje
Vanaf € 79,95
Cornus Kousa
Japanse kornoelje
Vanaf € 29,95
Cornus alba 'sibirica'
25 x Witte kornoelje - Blote Wortel
Cornus Kousa 'China Girl'
Japanse kornoelje
Vanaf € 46,95