Cornus kousa 'Milky Way'

Japanse kornoelje

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Herfstverkleuring
  • Roomwitte bloemen
  • Donkergroen blad
  • Decoratief
  • Solitair
  • Opvallende bloemen
Ontdek de betoverende schoonheid van de Cornus kousa 'Milky Way', een variëteit van de Japanse kornoelje die uw tuin of buitenruimte zal omtoveren tot een schilderachtig tafereel. Deze middelgrote, bladverliezende struik is niet alleen een lust voor het oog in elk seizoen, maar staat ook garant voor een unieke en natuurlijke schoonheid met weinig onderhoud.

Gedurende de lente en zomer zijn de glanzende, puntige, ovale bladeren een frisse groene achtergrond die de tuin verrijken met hun levendige uitstraling. Wanneer mei en juni aanbreken, transformeert de 'Milky Way' met een prachtige bloei van bleekgroene minibloempjes die zorgvuldig omringd worden door grote lichtgele schutbladen, subtiel versierd met fijne bruine stipjes.

Naast de spectaculaire bloemendisplay, biedt de Cornus kousa 'Milky Way' een seizoensgebonden verrassing met zijn herfstbladeren die veranderen in een adembenemende gouden, rode tot paarsrode kleur. Deze kleurtransformatie maakt het een fantastische toevoeging aan elke herfsttuin, waarmee u een warm en uitnodigend seizoensgevoel creëert.

Als solitaire plant heeft de 'Milky Way' voldoende aanwezigheid om op zichzelf te staan en een focuspunt te vormen in elke tuinontwerp. Hij is winterhard en vereist slechts een beetje bescherming tegen koude winden, wat zorgt voor een makkelijke verzorging.

Met de Cornus kousa 'Milky Way' voegt u niet alleen een esthetisch betoverend element aan uw tuin toe, maar investeert u ook in een plant die jaar na jaar met gracieuze overgangen door de seizoenen blijft verbluffen. Of u nu een gevarieerde plantencollectie wilt opbouwen of één speciaal accent zoekt, de 'Milky Way' is de perfecte keuze voor wie natuurlijke elegantie en een veranderend kleurenpalet kan waarderen. Haal de Cornus kousa 'Milky Way' in huis of in de tuin voor een prachtige weerspiegeling van de natuurlijke jaarcyclus.

Verzorging en water

De Cornus kousa 'Milky Way' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd teveel water om wortelrot te voorkomen.

Onderhoud

Snoei de Japanse kornoelje in het late najaar of vroege voorjaar om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

Standplaats

Deze plant gedijt het beste in halfschaduw tot schaduwrijke omgevingen. Plaats de Japanse kornoelje op een plek waar het voldoende beschutting heeft tegen direct zonlicht.

Tip

Geef de Cornus kousa 'Milky Way' een mulchlaag in het voorjaar om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te voorkomen. Dit zal ook helpen bij het behouden van een gezonde en weelderige uitstraling van de plant.
De Japanse kornoelje, Cornus kousa 'Milky Way', is een prachtige sierstruik die perfect is voor decoratief gebruik in tuinen en landschappen. Met zijn opvallende witte bloemen in de lente en rode vruchten in de herfst, voegt deze plant visuele aantrekkingskracht toe aan elke buitenruimte.

Naast zijn decoratieve waarde, heeft de Japanse kornoelje ook andere waardevolle toepassingen. De vruchten kunnen worden gebruikt om jam, gelei en wijn te maken, en de schors wordt soms medicinaal gebruikt. Bovendien is deze plant aantrekkelijk voor vogels en andere dieren, waardoor het een goede keuze is voor het bevorderen van biodiversiteit in tuinen.

Kortom, de Japanse kornoelje is een veelzijdige en aantrekkelijke plant die zowel decoratief als functioneel gebruik biedt in verschillende tuin- en landschapsomgevingen.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 800 cm
Plant familie Cornus | Kornoelje
Standplaats Schaduw, Halfschaduw
Eigenschappen Opvallende bloemen, Solitair, Decoratief, Donkergroen blad, Roomwitte bloemen, Herfstverkleuring

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Cornus Kousa 'China Girl'
Japanse kornoelje
Vanaf € 46,95
Cornus sanguinea
25 x Rode kornoelje - Blote Wortel
Cornus Sericea 'Flaviramea'
Canadese kornoelje
Vanaf € 10,95
Cornus Controversa
Reuzenkornoelje
Vanaf € 29,95
Cornus Alba 'Sibirica Variegata'
Kornoelje
Vanaf € 10,95
Cornus Alba 'Sibirica'
Witte kornoelje
Vanaf € 10,95
Cornus Controversa 'Variegata'
Reuzenkornoelje
Vanaf € 42,55
Cornus Florida
Amerikaanse kornoelje
Vanaf € 18,95
Cornus Kousa
Japanse kornoelje
Vanaf € 29,95
Cornus alba 'Kesselringii'
Witte Kornoelje