Clematis 'Hagley Hybrid'

Bosrank

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Moet gesteund worden
  • Voet beschermen tegen de zon
  • Rijkbloeiend
  • Soms nabloei in het najaar

Ontdek de charme van de Clematis 'Hagley Hybrid', ook bekend als Pink Chiffon of bosrank. Deze betoverende klimplant is een aanwinst voor elke tuinliefhebber die op zoek is naar grootbloemige, natuurlijke elegantie. De Clematis 'Hagley Hybrid' is een bladverliezende plant die met zijn eivormige middengroene bladeren al een mooie verschijning is voordat hij in bloei staat.

Van juli tot in september kunt u genieten van de uitbundige bloemenpracht, waarbij grote roze tot lila-roze bloemen het groene decor sieren. De bloemen worden gekenmerkt door een net iets donkerdere middenstreep en fel rood-paarse meeldraden die een opvallend contrast vormen. Deze late bloeier biedt niet alleen esthetische waarde voor uw buitenruimte, maar trekt ook vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in uw tuin.

De Clematis 'Hagley Hybrid' is flexibel wat zijn standplaats betreft maar heeft een voorkeur voor een beschutte locatie tegen de wind en doet het goed in zowel de halfschaduw als de volle zon. Deze plant verlangt een neutrale tot kalkrijke grondsoort die goed water doorlaat. Daarnaast is de plant zeer winterhard en kan uitstekend worden ingezet voor verticale groenaccenten langs muren, op trellises of pergola's.

Kies voor de Clematis 'Hagley Hybrid' wanneer u op zoek bent naar een klimplant die zowel een visuele flair als een natuurvriendelijk aspect naar uw tuin of buitenruimte brengt. Met zijn weelderige bloei, aantrekkelijk blad en de bijdrage aan het lokale ecosysteem, is er geen reden om deze prachtige plant niet een plek te geven in uw huis of tuin.

Verzorging en water

Om Clematis 'Hagley Hybrid' goed te verzorgen, is het belangrijk om de grond licht vochtig te houden. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, want dit kan wortelrot veroorzaken.

Onderhoud

Snoei Clematis 'Hagley Hybrid' in het voorjaar om de plant gezond en compact te houden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant lichtjes terug om nieuwe groei te stimuleren. Geef de plant in het voorjaar ook wat mest om de bloei te bevorderen.

Standplaats

Zet Clematis 'Hagley Hybrid' op een plek waar hij voldoende zonlicht krijgt, maar ook wat beschutting heeft tegen de hete middagzon. Deze plant gedijt goed in zowel volle zon als halfschaduw. Zorg voor goede ondersteuning, bijvoorbeeld een klimrek of gaas, zodat de plant kan klimmen en bloeien.

Tip

Om Clematis 'Hagley Hybrid' nog beter te laten bloeien, kun je in het voorjaar wat kalk aan de bodem toevoegen. Dit helpt de plant om de voedingsstoffen beter op te nemen en zorgt voor prachtige, kleurrijke bloemen.

De Clematis 'Hagley Hybrid', ook wel bekend als de Bosrank, is een prachtige klimplant die vaak gebruikt wordt voor decoratieve doeleinden in tuinen, parken en langs gevels.

Met zijn weelderige bloemen in verschillende tinten van roze en paars, voegt deze plant een kleurrijke en levendige uitstraling toe aan elke buitenruimte.

Naast zijn decoratieve doeleinden wordt de Clematis 'Hagley Hybrid' ook vaak gebruikt om schuttingen, pergola's en andere structuren te bedekken, waardoor een natuurlijke en groene afscheiding ontstaat.

Deze klimplant is gemakkelijk te onderhouden en gedijt goed in zowel zon als gedeeltelijke schaduw, waardoor hij veelzijdig is en geschikt is voor verschillende tuinomgevingen.

Bloemkleur Roze
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 300 cm
Plant familie Clematis | Bosrank
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Soms nabloei in het najaar, Rijkbloeiend, Voet beschermen tegen de zon, Plant moet gesteund worden

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Clematis armandii
Bosrank
€ 19,95
Clematis 'Hf Young'
Bosrank
€ 10,95
Clematis 'Snow Queen'
Bosrank
€ 10,95
Clematis 'Nelly Moser'
Bosrank
€ 10,95
Clematis 'Warszawska Nike'
Bosrank
€ 10,95
Clematis Vitalba
Bosrank
€ 10,95
Clematis 'Margaret Hunt'
Bosrank
€ 10,95
Clematis Tangutica
Bosrank
€ 10,95