Betula utilis 'Doorenbos'

Zilverberk

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Groot blad
  • Groeit op alle bodems
  • Leerachtig blad
  • Gele herfstverkleuring
De Betula utilis 'Doorenbos', ook bekend als de Zilverberk of Witte berk, is een indrukwekkende bladverliezende boom die een statige aanwezigheid in uw tuin kan bieden. Met een hoogte tot wel 15 meter en een breedte van ongeveer 7 tot 8 meter, neemt deze breed piramidale boom een prominente plaats in. De bladeren zijn ovale en hartvormige met een fijngezaagde rand, die gedurende het groeiseizoen een rijk donkergroene kleur vertonen en in de herfst transformeren in een opvallend gele tint.

Een van de meest opmerkelijke kenmerken van de Zilverberk is de sierlijke groeiwijze, gecomplementeerd door de opvallend mooie witte schors die, naarmate de boom ouder wordt, afbladdert en een amberkleurige ondertoon onthult. Dit geeft de boom zelfs in de kale wintermaanden een prachtig decoratief aspect. In het vroege voorjaar worden bovendien de mannelijke bloeiwijzen zichtbaar, die bestaan uit geelgroene katjes die verschijnen in maart en april.

Deze berk is perfect als sierlijke solitair, tuinboom of parkboom, en wordt vaak aangeplant met meerdere stammen voor een extra natuurlijke uitstraling. Het is belangrijk te letten op de standplaats, aangezien de boom niet goed verdraagt wanneer de grond rond de wortels verhard is.

Kiezen voor een Betula utilis 'Doorenbos' in uw tuin betekent kiezen voor een natuurlijk kunstwerk dat met zijn elegante uitstraling en seizoensveranderingen uw leefomgeving het hele jaar door verrijkt. Zelfs tijdens de kale winterperiode biedt de boom met zijn karakteristieke witte schors een lichtpunt in de tuin die de somberste dagen doet opklaren. Een must-have voor elke tuinliefhebber die waarde hecht aan esthetiek en seizoensveranderingen in de natuur.

Verzorging en water

De Betula utilis 'Doorenbos' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan.

Onderhoud

Snoei de Zilverberk in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken. Geef de plant af en toe meststof om gezonde groei te bevorderen.

Standplaats

Deze plant gedijt goed in zowel zon, halfschaduw als schaduw. Kies een plek in de tuin waar de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft na regenval.

Tip

Mulch de grond rondom de Zilverberk om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Dit helpt bij het behouden van een gezonde en mooie plant.
De Betula utilis 'Doorenbos', ook bekend als zilverberk, is een prachtige boom die veelvuldig wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen, parken en openbare ruimtes. Met zijn opvallende zilverwitte schors en elegante takken is de zilverberk een eyecatcher in elke omgeving. Daarnaast wordt deze boom ook vaak aangeplant voor zijn licht en schaduwrijke kwaliteiten, waardoor hij ideaal is voor het creëren van een aangename zitplaats of het verschaffen van beschutting tegen de zon. Vanwege zijn tolerante aard en aanpassingsvermogen is de zilverberk ook een populaire keuze voor landschapsarchitecten en tuiniers die op zoek zijn naar een veelzijdige en esthetisch aantrekkelijke boom. Met zijn decoratieve en functionele eigenschappen is de Betula utilis 'Doorenbos' een waardevolle toevoeging aan elke buitenruimte.
Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 1800 cm
Plant familie Betula | Zilverberk
Standplaats Schaduw, Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Gele herfstverkleuring, Leerachtig blad, Groeit op alle bodems, Groot blad

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Betula Pendula
Zilverberk
Vanaf € 14,95
Betula Pendula 'Tristis'
Treurberk
Vanaf € 59,95
Betula Pendula 'Youngii'
Treurberk
Vanaf € 69,95
Betula Nigra
Zwarte berk
Vanaf € 62,95
Betula Papyrifera
Papierberk
Vanaf € 34,95
Betula pendula
Ruwe berk
€ 199,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.