Betula pendula 'Tristis'

Treurberk

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Laanboom
  • Donkergroen blad
  • Afhangende takken
  • Alleen snoeien in herfst en winter
  • Gladde witte schors
  • Treurberk
De Betula pendula 'Tristis', beter bekend als de treurberk, is een ware blikvanger met zijn karakteristieke, kalkwitte schors die in opvallende platen afbladdert. Deze middelgroot uitgroeiende boom kan een hoogte bereiken van 20 meter en spreidt zich tot 8 meter breed uit, waarmee het een statige aanwezigheid vormt in elke grote tuin of park. De sierlijke, afhangende takken en twijgen geven deze berk een ingetogen elegantie, terwijl de frisgroene, driehoekige tot ruitvormige bladeren zorgen voor een levendig bladerdek. Ruw en spits aan de rand, voorzien van een dubbele zaagsnede, tooien ze de boom door de seizoenen heen.

In de vroege lente, voordat de bladeren ontluiken, trekt de treurberk de aandacht met zijn bruingele mannelijke katjes, die met een lengte van 3 tot 8 centimeter sierlijk in de wind bungelen. De treurberk staat bekend om zijn pionierskwaliteiten, vaak is hij een van de eerste bomen die op braakliggende gebieden verschijnt, waar hij bijdraagt aan de ontwikkeling en stabilisatie van het landschap.

Het is belangrijk om te weten dat de treurberk een sterke sapstroom heeft en daarom het best in de herfst of winter gesnoeid kan worden om bloeden te voorkomen. Deze boom zal niet alleen voor landschappelijke waarde en karakter zorgen, maar ook dienen als een levend kunstwerk vanwege zijn opvallende uiterlijk.

En waarom zou u de Betula pendula 'Tristis' in uw tuin willen? Naast zijn esthetische kwaliteiten is het een robuuste, onderhoudsarme aanwinst die met zijn rustgevende uitstraling een plek van rust en natuurlijke schoonheid creëert. Een ideale keuze voor wie op zoek is naar een boom met zowel visuele aantrekkingskracht als ecologische voordelen.

Verzorging van de Betula pendula 'Tristis'

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme zomerdagen.

Onderhoud

Snoei de Betula pendula 'Tristis' in het late najaar of vroege voorjaar om de gewenste vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken indien nodig.

Standplaats

Deze plant gedijt goed in zowel zon, halfschaduw als schaduw. Zorg er wel voor dat de grond goed doorlatend is en niet constant nat blijft.

Handige tip

Voeg organische mulch toe rond de basis van de plant om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken.

De Betula pendula 'Tristis', ook wel bekend als de Treurberk, is een prachtige en sierlijke boom die vaak wordt gebruikt als decoratieve aanvulling in tuinen en parken. De hangende takken en het zilverachtige blad zorgen voor een elegante uitstraling en creëren een rustgevende sfeer in elke omgeving.

Naast zijn decoratieve waarde wordt de Treurberk ook vaak gebruikt voor praktische doeleinden. De flexibele takken maken hem geschikt voor het maken van manden en ander vlechtwerk. Daarnaast kan het hout worden gebruikt voor het maken van meubels, speelgoed en zelfs muziekinstrumenten.

De Treurberk is ook geliefd om zijn ecologische waarde, aangezien hij een belangrijke voedselbron is voor verschillende diersoorten, zoals vogels en insecten. Hij draagt bij aan de biodiversiteit in zijn omgeving en is daarom een geweldige keuze voor natuurlijke tuinen en groene zones.

Kortom, de Betula pendula 'Tristis' is een veelzijdige en waardevolle toevoeging aan elke buitenruimte, zowel voor zijn decoratieve schoonheid als voor zijn praktische en ecologische voordelen.
Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 2000 cm
Plant familie Betula | Zilverberk
Standplaats Schaduw, Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Gladde witte schors, Alleen snoeien in herfst en winter, Afhangende takken, Donkergroen blad, Laanboom

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Betula Papyrifera
Papierberk
Vanaf € 34,95
Betula pendula
Ruwe berk
€ 199,95
Betula Utilis 'Doorenbos'
Zilverberk
Vanaf € 32,95
Betula Nigra
Zwarte berk
Vanaf € 62,95
Betula Pendula 'Youngii'
Treurberk
Vanaf € 69,95
Betula Pendula
Zilverberk
Vanaf € 14,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.