Bergenia cordifolia

Schoenlappersplant

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,80 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,74 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,66 per stuk
  • Geschikt als borderplant
  • Kan gebruikt worden als snijbloem
  • Behoudt zijn blad gedurende het hele jaar
  • Bloeit in het voorjaar
  • Naam in het Nederlands: Schoenlappersplant
  • Wetenschappelijke naam: Bergenia cordifolia

Maak kennis met de Bergenia cordifolia, in de volksmond beter bekend als de Schoenlappersplant. Deze robuuste, wintergroene vaste plant is een ware eyecatcher in elke tuin, dankzij zijn polvormige structuur en groot golvend blad. De bladeren zijn sierlijk gegolfd en hebben een mooie glans, waardoor ze in elk seizoen een decoratieve meerwaarde bieden aan uw tuin of binnenruimte. In de lente, zomer en herfst siert de Bergenia cordifolia uw tuin met middengroen blad, maar het is in de winter dat deze wonderlijke plant een extra dimensie krijgt, dankzij de groenpaarse tint van het blad.

Wanneer de meeste planten nog in hun winterse rust zijn, ontwikkelt de Bergenia cordifolia prachtige donkerroze, klokvormige bloemen die bloeien in april en mei. Deze bloemen rijzen op rechtopstaande stengels boven het blad uit en vormen een prachtige vertoning die elke voorbijganger weet te waarderen.

Bovendien is de Schoenlappersplant een uiterst winterharde verschijning die weinig onderhoud vereist. Hij triveert zowel in de halfschaduw, volle schaduw als volle zon, en is vrij tolerant voor verschillende bodemtypes, hoewel hij de voorkeur geeft aan een frisse, goed gedraineerde, humusrijke grond. Daarnaast kunt u deze plant ook inzetten in kustregio's, waar hij zonder problemen de zeewind trotseert, of in stedelijke omgevingen waar hij goed bestand is tegen luchtverontreiniging.

Waarom u de Bergenia cordifolia moet overwegen voor uw huis of tuin? Niet alleen biedt hij jaarrond een aantrekkelijk bladerdek en sprankelende bloemenpracht in het vroege voorjaar, maar deze plant is ook een oase van rust en weerbaarheid in minder gunstige condities. Met de Schoenlappersplant kiest u voor een sterke, onderhoudsvriendelijke en veelzijdige plant die elke ruimte transformeert in een levendig groen paradijs.

Verzorging en water

De Bergenia cordifolia heeft matig water nodig. Zorg ervoor dat de grond lichtvochtig blijft, maar vermijd dat de plant in drassige grond staat. Geef in de zomer wat meer water en in de winter wat minder.

Onderhoud

Deze plant heeft weinig onderhoud nodig. Verwijder dode bladeren en uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden. In het voorjaar kun je de plant bemesten met wat organische mest.

Standplaats

De Bergenia cordifolia gedijt het beste op een plek met zon en halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te voedzaam. De plant kan goed tegen kou en is winterhard.

Tip

Als je Bergenia cordifolia in een pot wilt planten, kies dan een brede pot met voldoende afwateringsgaten. Zo voorkom je dat de plant te natte voeten krijgt.

Bergenia cordifolia, ook wel bekend als schoenlappersplant, is een prachtige toevoeging aan elke tuin of landschap. Met zijn grote, lederachtige bladeren en mooie bloemen, is deze plant perfect voor decoratief gebruik in borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Naast zijn decoratieve eigenschappen heeft de Bergenia cordifolia ook andere courante gebruiken. De bladeren kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om een natuurlijk en groen accent toe te voegen aan bloemstukken en boeketten. Bovendien staat de plant bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen in de traditionele geneeskunde, waarbij de wortels worden gebruikt voor diverse medicinale doeleinden.

Bloemkleur Roze
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 5 tot 7
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Bergenia | Schoenlappersplant
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Voorjaarsbloeier, Bladhoudend, Snijbloem, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Bergenia 'Silberlicht'
Schoenlappersplant
Bergenia 'Morgenrote'
Schoenlappersplant
Bergenia 'Baby Doll'
Schoenlappersplant
Bergenia 'Abendglut'
Schoenlappersplant
Bergenia 'Bressingham White'
Schoenlappersplant