Bergenia 'Abendglut'

Schoenlappersplant

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 4,04 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,95 per stuk
  • Koop 120 voor € 3,83 per stuk
  • Grote, donkerrode bloemen
  • Bladhoudend, ook in de winter
  • Geschikt voor in borders
  • Kan gebruikt worden als snijbloem
  • Bloeit in het voorjaar
  • Trekt vlinders aan

Maak kennis met de Bergenia 'Abendglut', een ware aanwinst voor elke tuinliefhebber. Deze opvallende schoenlappersplant, die zijn naam dankt aan de grote, glanzende bladeren die op leesten van schoenmakers lijken, blijft met een maximale hoogte van slechts 25 cm heerlijk compact. Dit type Bergenia betovert in april en mei met zijn prachtige donkerrode bloemen, waarmee het een kleurrijke toevoeging is aan elke tuin of border.

Omdat de Bergenia 'Abendglut' uitzonderlijk winterhard is, kunt u jaar in, jaar uit genieten van zijn aanwezigheid. Het aanpassingsvermogen van deze plant is groot: hij gedijt zowel in de halfschaduw, schaduw als in volle zon. Ondanks dat de Bergenia 'Abendglut' niet veel eist van de bodem, zal hij het beste tot zijn recht komen in een frisse, goed gedraineerde en humusrijke grond. Deze veelzijdigheid maakt het een zeer gebruiksvriendelijke en onderhoudsarme plant.

Daarnaast is de Bergenia 'Abendglut' ook nog eens zeewind tolerant en kan het zeer goed tegen luchtverontreiniging, wat het een ideale groene toevlucht maakt in stedelijke omgevingen. Of u nu aan de kust woont of in een drukke stad, deze plant zal floreren en uw omgeving verrijken.

U zou de Bergenia 'Abendglut' in huis of tuin moeten plaatsen omdat het niet alleen een prachtig natuurlijk spektakel biedt, maar ook vanwege zijn robuustheid en het geringe onderhoud dat de plant vereist. Of u nu een beginnende tuinier bent of beschikt over gevorderde groene vingers, de schoenlappersplant is een betrouwbare en stijlvolle keuze voor elke groene ruimte.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Geef in de winter minder water, omdat de plant dan in rust is.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. De plant heeft geen speciale bemesting nodig, maar kan wel profiteren van een laagje compost in het voorjaar.

Standplaats

De Bergenia 'Abendglut' gedijt goed in zowel de zon als halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en dat de plant beschut is tegen harde wind.

Tip

Als de plant te groot wordt, kun je hem in het voorjaar delen om nieuwe exemplaren te maken. Dit helpt ook om de plant gezond en krachtig te houden.

De Bergenia 'Abendglut', ook wel bekend als de Schoenlappersplant, is een decoratieve en veelzijdige plant die perfect is voor het opfleuren van tuinen, patio's en binnenshuis. Met zijn opvallende donkerrode bladeren en bloemen voegt deze plant een vleugje kleur toe aan elke ruimte.

Naast zijn decoratieve waarde kan de Bergenia 'Abendglut' ook worden gebruikt voor bodembedekking in tuinen en als borderplant. De plant gedijt goed in zowel zonnige als schaduwrijke omgevingen, waardoor het een veelzijdige keuze is voor verschillende tuinomstandigheden.

Daarnaast staat de Bergenia 'Abendglut' bekend om zijn medicinale eigenschappen. De wortels van de plant worden al eeuwenlang gebruikt in de volksgeneeskunde vanwege hun ontstekingsremmende en wondhelende eigenschappen. Deze plant kan dus niet alleen de uitstraling van uw ruimte verbeteren, maar ook een waardevolle toevoeging zijn aan uw natuurlijke geneesmiddelen.

Bloemkleur Roze
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 5 tot 7
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Bergenia | Schoenlappersplant
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Voorjaarsbloeier, Bladhoudend, Snijbloem, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Bergenia cordifolia
Schoenlappersplant
Bergenia 'Baby Doll'
Schoenlappersplant
Bergenia 'Silberlicht'
Schoenlappersplant
Bergenia 'Morgenrote'
Schoenlappersplant
Bergenia 'Bressingham White'
Schoenlappersplant