Astrantia major 'Snow Star'

Zeeuws knoopje

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 7,55 per stuk
  • Koop 72 voor € 7,39 per stuk
  • Koop 120 voor € 7,16 per stuk
  • Rijkbloeiend
  • Snijbloem
  • Decoratief
  • Droogbloem
  • Langbloeiend
  • Zeer winterhard

Ontdek de charme van de Astrantia major 'Snow Star', ook bekend als het Zeeuws knoopje. Deze bijzondere, bladverliezende vaste plant is een sieraad voor iedere tuin met zijn bossige, opgaande groeiwijze en sierlijk verdeelde middengroene bladeren. De Astrantia major 'Snow Star' fleurt uw tuin op van juni tot september met zijn prachtig witte, stervormige bloemen die als sierlijke knoopjes boven de planten uitsteken.

Deze winterharde plant geeft de voorkeur aan een plekje in gefilterd zonlicht of halfschaduw, waarbij het belangrijk is dat de grond goed doorlatend en vochtig is. Zijn tolerantie voor luchtverontreiniging en zeewind maakt de Astrantia major 'Snow Star' een uitermate geschikte keuze voor stedelijke omgevingen en kustgebieden. Bovendien is het Zeeuws knoopje niet alleen een lust voor het oog, maar trekt het ook nuttige insecten zoals vlinders en bijen aan, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in uw tuin.

Vanwege zijn veelzijdigheid wordt de Astrantia major 'Snow Star' vaak toegepast in een scala aan tuinstijlen. Of u nu kiest voor een plaatsing in gemengde borders, schaduwtuinen, informele tuinen of als onderbeplanting bij bomen; deze plant zal elke ruimte verrijken met zijn delicate bloemen en fijn uitgesneden blad. Met het planten van het Zeeuws knoopje haalt u een stukje natuurlijke schoonheid in huis of tuin, die tevens een positieve bijdrage levert aan het lokale ecosysteem. Een uitgelezen keuze voor de tuinier die waarde hecht aan esthetiek én natuur.

Laat u verleiden door de Astrantia major 'Snow Star' en ervaar hoe deze ster tussen de planten een harmonieuze uitstraling geeft aan uw groene oase. Niet alleen zal het uw zintuigen prikkelen met zijn schoonheid, het Zeeuws knoopje draagt ook bij aan een levendige en natuurvriendelijke tuin. Kortom, een onmisbare plant die schoonheid, natuurbehoud en tuinplezier met elkaar verenigt.

Verzorging/Water

De Astrantia major 'Snow Star' heeft regelmatig water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de plant in een plas water staat. Geef vooral extra water tijdens droge periodes, maar let op dat de wortels niet gaan rotten door te veel water.

Onderhoud

Het onderhoud van de Astrantia major 'Snow Star' is vrij eenvoudig. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant er fris en gezond uit te laten zien. Voor de winterperiode kun je de plant kort terugsnoeien om hem in het voorjaar weer mooi te laten uitlopen.

Standplaats

Deze plant houdt van een standplaats in de zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en bij voorkeur licht vochtig. De Astrantia major 'Snow Star' kan in borders of in potten geplaatst worden en doet het goed in zowel een bloementuin als in een natuurlijke tuin.

Tip

De Astrantia major 'Snow Star' is een uitstekende snijbloem en kan gebruikt worden in boeketten en bloemstukken. Door regelmatig bloemen te plukken, blijft de plant langer bloeien en ziet hij er nog weelderiger uit.
Het Zeeuws knoopje, ook wel bekend als Astrantia major 'Snow Star', is een prachtige plant die zowel decoratief als functioneel gebruikt kan worden in de tuin. De bloemen van deze plant hebben een unieke uitstraling en zijn perfect om een border of bloembed op te fleuren. Door de mooie witte kleur van de bloemen is het Zeeuws knoopje een eyecatcher in elke tuin. Naast het decoratieve aspect, heeft het Zeeuws knoopje ook andere courante gebruiken. De plant trekt bijen en vlinders aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor een ecologische tuin. Daarnaast kan de plant ook gebruikt worden als snijbloem, waardoor je de prachtige bloemen ook binnenshuis kunt gebruiken in boeketten. Kortom, het Zeeuws knoopje is een veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel gebruikt kan worden in de tuin. Met zijn mooie bloemen en diverse toepassingen is het een aanwinst voor elke tuinliefhebber.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 6 tot 9
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Astrantia | Zeeuws knoopje
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Rijkbloeiend, Droogbloem, Decoratief, Snijbloem

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Astrantia major 'Roma'
Zeeuws knoopje
Astrantia major 'Rosea'
Zeeuws knoopje
Astrantia major 'Alba'
Zeeuws knoopje
Astrantia major 'Lars'
Zeeuws knoopje
Astrantia major
Zeeuws knoopje
Astrantia major 'Rubra'
Zeeuws knoopje
Astrantia major 'Buckland'
Zeeuws knoopje
Astrantia major 'Ruby Wedding'
Zeeuws knoopje