Astrantia major 'Rubra'

Zeeuws knoopje

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 3,75 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,67 per stuk
  • Koop 120 voor € 3,56 per stuk
  • Prachtige rode bloemen
  • Groeit goed in borders
  • Perfect als snijbloem in boeketten
  • Bloeit in de zomermaanden
  • Trekt bijen en vlinders aan
  • Gemakkelijk te onderhouden

Ontdek de charmes van de Astrantia major 'Rubra', beter bekend als het betoverende Zeeuws knoopje. Deze fascinerende plant verrijkt uw tuin met een buitengewone bossige en opgaande structuur, terwijl hij in de zomermaanden - van juni tot augustus - een prachtige show van donkerrode bloemen tentoonspreidt, omgeven door rozerode schutblaadjes. Zijn handvormig verdeelde, middengroene bladeren blijven bovendien niet onopgemerkt wanneer de bloemen even rust nemen.

Het Zeeuws knoopje voelt zich het meest thuis op een plek waar de zon op een zachte manier met de schaduw danst; een standplaats in gefilterd zonlicht of halfschaduw is ideaal. Een goed doorlaatbare, vochtige bodem biedt het de perfecte basis om te gedijen. Ondanks zijn elegante verschijning is deze plant verrassend stoer: hij trotseert de winter zonder problemen en kan bovendien redelijk tot goed tegen luchtverontreiniging en zeewind.

Naast zijn decoratieve kwaliteiten heeft het Zeeuws knoopje nog een bijzondere biologische functie: het trekt vele vlinders en bijen aan, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in uw tuin. Het is dan ook een ideale plant voor natuurlijke borders, schaduwtuinen, informele tuinen of als mooie onderbeplanting onder bomen met een niet al te oppervlakkige wortelstructuur.

Concluderend, met de Astrantia major 'Rubra' in uw tuin of border voegt u niet alleen een stukje natuurlijke schoonheid toe, maar ondersteunt u ook het lokale ecosysteem. De aanwezigheid van deze plant zorgt voor een dynamische balans in uw buitenruimte en geeft u de kans om dagelijks te genieten van de subtiele interactie tussen flora en fauna. Een reden te meer om deze veelzijdige en robuuste plant een plek in uw huis of tuin te geven!

Verzorging en water

De Astrantia major 'Rubra' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de plant in een plas water staat.

Onderhoud

Snoei de plant na de bloei om de groei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

Standplaats

Zet deze plant op een plek waar het voldoende zonlicht krijgt, maar ook in de halfschaduw gedijt de Astrantia major 'Rubra' goed. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig.

Tip

Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te bemesten met organische meststof voor een nog uitbundigere bloei.

Het Zeeuws knoopje, ook wel bekend als Astrantia major 'Rubra', is een prachtige en veelzijdige plant die perfect is voor decoratief gebruik in tuinen en bloemstukken.

Met zijn opvallende bolvormige bloemen in diep rood en fijn ingesneden bladeren, voegt deze plant een vleugje kleur en textuur toe aan elke tuin. Het Zeeuws knoopje kan zowel in volle grond als in potten worden gekweekt en gedijt goed in zowel zon als halfschaduw.

Naast zijn decoratieve doeleinden heeft het Zeeuws knoopje ook enkele courante gebruiksmogelijkheden. De bloemen kunnen bijvoorbeeld worden gedroogd en gebruikt in droogboeketten of in gedroogde bloemstukken. Daarnaast wordt het Zeeuws knoopje ook gewaardeerd om zijn medicinale eigenschappen en wordt het soms gebruikt in kruidengeneeskunde.

Bloemkleur Rood
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 5 tot 7
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Astrantia | Zeeuws knoopje
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Zomerbloeier, Snijbloem, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Astrantia Major
Zeeuws knoopje
Astrantia Major 'Roma'
Zeeuws knoopje
Astrantia Major 'Buckland'
Zeeuws knoopje
Astrantia Major 'Snow Star'
Zeeuws knoopje
Astrantia Major 'Rosea'
Zeeuws knoopje
Astrantia Major 'Lars'
Zeeuws knoopje
Astrantia Major 'Ruby Wedding'
Zeeuws knoopje
Astrantia Major 'Alba'
Zeeuws knoopje