Arundo donax

Pijlriet

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 9,45 per stuk
  • Koop 72 voor € 9,25 per stuk
  • Koop 120 voor € 8,96 per stuk
  • Decoratief
  • Grijsgroen blad
  • Opgaande groei
  • Opvallende bladeren
  • Sterk en snelgroeiend
  • Geschikt voor natuurlijke afscheiding

Ontdek de imposante schoonheid van het Arundo donax, beter bekend als pijlriet. Dit magnifieke siergras, dat tot de hoogste van zijn soort behoort, vormt met zijn bladverliezende karakter en lange, blauwgroene, zwaardvormige bladeren een visueel indrukwekkende verschijning in elke tuin of groene ruimte. Ondanks dat het pijlriet in ons gematigde klimaat zelden een bloeiperiode kent, kan het na een exceptioneel warme zomer verrassen met sierlijke, paars getinte bloempluimen die in de herfst voor een schitterend spektakel zorgen.

Deze reusachtige plant prefereert een zonnige, beschutte standplaats en is niet bijzonder kieskeurig wat betreft de bodemtypen; zolang de grond niet uitgesproken droog is, zal het pijlriet er welig tieren. Robuust als het is, kan het goed tegen zeewind en stedelijke luchtvervuiling, waarmee het een duurzame keuze is voor zowel kustgebieden als stadsomgevingen. In de herfst transformeert het pijlriet tot een attractief schouwspel van stroachtige herfstkleuren, wat een extra dimensie toevoegt aan het seizoensgebonden decor van uw buitenruimte.

Arundo donax is een verrijking voor uw tuin of stedelijke ruimte, niet alleen vanwege zijn esthetische kwaliteiten, maar ook vanwege de geringe verzorging die het vraagt. Met zijn majestueuze postuur en het vermogen om goed te gedijen onder diverse omstandigheden, biedt pijlriet een stuk ongecompliceerde natuurlijke pracht die zorgt voor een blijvende indruk. Plaats deze plant in uw omgeving voor een vleugje elegantie en een robuuste, onderhoudsvriendelijke toevoeging aan uw groene collectie.

Verzorging/water

Geef het pijlriet regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Laat de grond tussen de gietbeurten licht opdrogen.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bladeren en bruine stengels om de plant gezond te houden. Knip ook regelmatig de uitgebloeide bloemen weg om de groei te stimuleren.

Standplaats

Het pijlriet gedijt het beste op een zonnige locatie. Plaats de plant op een plek waar het minstens 6 uur direct zonlicht per dag krijgt. Zorg er daarnaast voor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien, aangezien het pijlriet behoorlijk hoog kan worden.

Tip

Gebruik een meststof met een hoog stikstofgehalte om de groei van het pijlriet te stimuleren. Breng deze meststof één keer per maand aan tijdens het groeiseizoen voor optimale resultaten.

Arundo donax, ook wel bekend als pijlriet, is een prachtige en veelzijdige plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden. Met zijn grote, opvallende pluimen en sierlijke bladeren is het een populaire keuze voor het creëren van een natuurlijke uitstraling in tuinen en landschappen.

Naast decoratief gebruik heeft pijlriet ook verschillende andere courante toepassingen. Van oudsher wordt het gebruikt voor het maken van muziekinstrumenten, zoals fluiten en rietinstrumenten, vanwege de holle stengels. Daarnaast wordt het ook vaak gebruikt voor het maken van manden, matten en zelfs bouwmateriaal zoals dakbedekking en wandbekleding.

Met zijn schoonheid en vele praktische toepassingen is het duidelijk waarom Arundo donax een geliefde plant is in verschillende culturen over de hele wereld.

Aantal per m2 3 tot 4
Hoogte volgroeide plant 600 cm
Plant familie Arundo | Pijlriet
Standplaats Zon
Eigenschappen Opvallende bladeren, Opgaande groei, Grijsgroen blad, Decoratief

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Briza media
Trilgras
Bouteloua gracilis
Muskietengras
Arundo donax 'versicolor'
Pijlriet