Briza media

Trilgras

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Koop 24 voor € 2,61 per stuk
 • Koop 72 voor € 2,56 per stuk
 • Koop 120 voor € 2,48 per stuk
 • Delicate trillende bloemaren
 • Geschikt als snijbloem
 • Decoratieve toevoeging aan boeketten
 • Groeit goed in tuinen en borders
 • Trekt vlinders en bijen aan
 • Winterhard en gemakkelijk te onderhouden

Ontdek de charme van Briza media, ofwel Trilgras, een sierlijke toevoeging aan elke tuin of balkon. Met zijn blauwgroene, zwaardvormige bladeren die leven in de bries, voegt dit half wintergroene siergras beweging en kleur toe aan het landschap. De delicate paarse zweem die over het loof ligt, zorgt voor een subtiele tint aan uw buitenruimte.

In de bloeimaanden mei tot juli zorgt Briza media voor een aantrekkelijk spektakel met hartvormige, knikkende bloempjes van een groen paarse kleur. Deze bloemen zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook zeer geliefd als snijbloem of droogbloem, perfect voor creatieve arrangementen binnenshuis.

Trilgras is een makkelijke plant in onderhoud. Een plekje in volle zon of halfschaduw met een goed doorlaatbare bodem voldoet aan zijn behoeften. Het is een sterke kandidaat voor diverse omgevingen, gezien zijn goede winterhardheid, droogtetolerantie, en de weerstand tegen zeewind en luchtvervuiling. Daarnaast trekt het siergras met zijn bloemen vlinders en bijen aan, wat de biodiversiteit in uw tuin ten goede komt en maakt het een milieuvriendelijke keuze.

Bent u op zoek naar een plant die weinig zorg vereist en toch een esthetische plus biedt? Dan is Briza media een ideale keuze. Zijn ziekteresistentie betekent dat hij jarenlang een zorgeloze groene toets zal geven. Haal Trilgras in huis of in de tuin voor die unieke combinatie van sierlijke gratie, ecologische voordelen, en onderhoudsgemak.

Verzorging van Briza Media

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud

Verwijder regelmatig eventueel dode bladeren om de plant gezond te houden. Briza Media heeft geen speciale bemesting nodig, maar kan in het voorjaar wat organische meststof gebruiken.

Standplaats

Plaats de plant op een plek waar het voldoende zonlicht krijgt, maar ook wat beschutting heeft tegen felle middagzon. Halfschaduw is ook geschikt voor deze plant. Zorg ervoor dat de grond goed draineert.

Tip

Om ervoor te zorgen dat de plant mooi rechtop blijft groeien, kun je af en toe de stelen voorzichtig opbinden met een zachte draad of touwtje.

Briza media, ook wel bekend als Trilgras, is een prachtige plant die vaak wordt gebruikt vanwege zijn decoratieve eigenschappen. Met zijn hangende, trillende bloeiaren is het een aantrekkelijke toevoeging aan bloemstukken en boeketten.

Naast zijn decoratieve aspecten wordt Briza media ook vaak gebruikt vanwege zijn natuurlijke uitstraling. Het wordt regelmatig geplant in tuinen en landschappen om een wilde, natuurlijke sfeer te creëren. Het kan ook gebruikt worden als bodembedekker in tuinen en langs paden.

Bovendien heeft Briza media ook enkele courante toepassingen. Het kan gebruikt worden in de geneeskunde vanwege zijn antimicrobiële eigenschappen, en het kan dienen als voedselbron voor dieren en insecten. Ook wordt het in sommige culturen gebruikt in rituele en spirituele praktijken.

Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 7 tot 9
Hoogte volgroeide plant 75 cm
Plant familie Briza | Trilgras
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Decoratief, Snijbloem

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Bouteloua gracilis
Muskietengras
Arundo donax
Pijlriet
Arundo donax 'versicolor'
Pijlriet