Anemone hybride 'Pamina'

Herfstanemoon 'Pamina'

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Koop 24 voor € 3,56 per stuk
 • Koop 72 voor € 3,49 per stuk
 • Koop 120 voor € 3,38 per stuk
 • Prachtig snijbloem
 • Decoratief
 • Bladhoogte van 40 cm
 • Halfdubbele bloem
 • Bloeit in de herfst
 • Anemone hybride 'Pamina'

Ontdek de charme van de Anemone hybrida 'Pamina', ook bekend als herfstanemoon, een prachtige meerwaarde voor iedere tuinliefhebber. Met zijn polvormende, stevige en compacte groeiwijze, creëert deze vast plant een harmonisch geheel in elke border. De donkergroene tot middengroene bladeren met hun ruw getande, diep gelobde vorm en licht donzige bovenzijde geven een rijke textuur aan uw tuin.

Deze herfstanemoon brengt kleur tijdens de nazomer en herfst, van eind augustus tot oktober, met zijn opvallende donkerroze half dubbele bloemen. Deze plant floreert in een standplaats met volle zon of lichte schaduw en gedijt het best in goed doorlaatbare grond. Eenmaal gevestigd toont 'Pamina' een zekere droogtetolerantie, wat haar een onderhoudsvriendelijke keuze maakt.

De Anemone hybrida 'Pamina' is niet alleen goed winterhard, maar ook bestand tegen zeewind en luchtverontreiniging, waardoor ze uitermate geschikt is voor uiteenlopende lokaties, van stedelijke tuinen tot kustgebieden. Ze is een prachtige aanwinst voor de vaste planten border, voegt sfeer toe aan de bosrand of weet een schaduwtuin op te fleuren.

Met de Anemone hybrida 'Pamina' in uw tuin of huis brengt u leven en kleur tijdens de vaak grijze herfstmaanden. Haar duurzaamheid en esthetische aantrekkingskracht zijn onmiskenbare redenen om deze bijzondere herfstanemoon een plaats te geven in uw groene oase.

Verzorging en water

De Anemone hybride 'Pamina' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef de plant water bij de wortels om schimmel te voorkomen.

Onderhoud

Snoei de dode bloemen en bladeren regelmatig af om de plant gezond te houden. Gebruik organische meststof in het voorjaar om de groei te stimuleren.

Standplaats

De Anemone hybride 'Pamina' gedijt het beste op een plek in de tuin waar het halfschaduw krijgt. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en vermijd plekken met sterke wind.

Tip

Deze plant trekt bijen en vlinders aan, dus het kan een mooie toevoeging zijn aan een vlindertuin.

Anemone hybride 'Pamina', ook wel bekend als de Herfstanemoon, is een prachtige plant die veelal decoratief wordt gebruikt in tuinen en bloemperken vanwege zijn opvallende bloemen en aantrekkelijke bladeren.

Deze plant is ideaal voor het creëren van een kleurrijke en levendige sfeer in de tuin, met zijn opvallende roze bloemen die in de late zomer en herfst bloeien. De lange bloeiperiode zorgt voor een continue bron van kleur in de tuin.

Naast zijn decoratieve waarde wordt de Anemone hybride 'Pamina' ook vaak gebruikt als bodembedekker, vanwege zijn dichte groeiwijze en uitgestrekte, wortelstokken. Dit maakt hem ideaal voor het bedekken van kale plekken in de tuin en het onderdrukken van onkruid.

Verder staat deze plant erom bekend vlinders en bijen aan te trekken, wat hem een waardevolle toevoeging maakt aan elke natuurvriendelijke tuin. Het is dus niet alleen een esthetische keuze, maar ook een functionele plant voor het ondersteunen van de biodiversiteit in de tuin.

Bloemkleur Rood
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 7 tot 10
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Anemone | Oosterse anemoon
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Halfdubbele bloem, Bladhoogte 40 cm, Decoratief, Snijbloem

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Anemone 'Konigin Charlotte'
Herfstanemoon
€ 2,95
Anemone tomentosa 'Albadura'
Anemoon
€ 3,95
Anemone hupehensis 'September Charm'
Herfstanemoon
€ 3,95
Anemone 'Elfin Swan'
Herfstanemoon
€ 8,25
Anemone hybride 'Serenade'
Herfstanemoon
€ 3,75
Anemone hupehensis 'Splendens'
Herfstanemoon 'Splendens'
Anemone hupehensis 'Prinz Heinrich'
Herfstanemoon
Anemone hybrida 'Whirlwind'
Herfstanemoon
Anemone 'Honorine Jobert'
Herfstanemoon