Anemone sylvestris

Bosanemoon

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 3,56 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,49 per stuk
  • Koop 120 voor € 3,38 per stuk
  • Bosanemoon
  • Bladhoogte van 15 cm
  • Zuiver witte bloem
  • Enkele bloem
  • Geurend

De Anemone sylvestris, ook wel bekend als de bosanemoon, is een sierlijke verschijning in elke tuin. Kenmerkend voor deze plant zijn de charmante witte bloemen die boven het diep ingesneden en glanzende groene blad uitsteken. De bosanemoon is een prachtige toevoeging aan zowel wilde tuinen als meer gemanicuurde omgevingen en past uitstekend in borders en onder bomen of struiken.

Naast haar esthetische kwaliteiten is Anemone sylvestris een praktische keuze voor de tuinliefhebber die op zoek is naar onderhoudsarme planten. Deze bosanemoon vraagt niet veel verzorging en gedijt het best op vochthoudende, maar goed doorlatende bodem. Bovendien is het een winterharde tuinplant die zich zonder veel hulp vermeerdert door middel van haar wortelstokken, waardoor ze elk jaar trouw terugkeert.

Met een bescheiden hoogte van ongeveer 30 cm blijft deze anemoonsoort mooi laag, wat haar ideaal maakt voor voorgrondbeplanting of als een delicate rand langs tuinpaden. De Anemone sylvestris laat zich ook moeiteloos combineren met andere vaste planten, wat tal van ontwerpmogelijkheden biedt voor een dynamische en gelaagde tuin.

Kies voor de Anemone sylvestris en geniet van een frisse, lente-achtige flair in uw tuin. De bosanemoon is niet alleen een visuele aanwinst door haar serene uitstraling, maar ook een praktische keuze vanwege haar robuuste natuur en eenvoudige combinatie met andere planten. Voeg een vleugje natuurlijke elegantie toe aan uw leefomgeving met deze prachtige vaste plant.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Snoei in het najaar eventueel de dode stengels weg.

Standplaats

Deze plant houdt van een plekje in de zon of halfschaduw. Plaats hem niet in de volle zon, maar zorg voor voldoende licht.

Tip

Geef de plant in het voorjaar wat extra voeding om de groei te stimuleren.

De Anemone sylvestris, ook wel bekend als de bosanemoon, is een prachtige plant die vaak gebruikt wordt voor decoratieve doeleinden in tuinen en landschappen. Met zijn mooie witte bloemen en groen blad is het een sfeervolle toevoeging aan elke buitenruimte.

Niet alleen is de bosanemoon decoratief, maar het heeft ook andere courante gebruiken. Zo wordt deze plant vaak gebruikt als bodembedekker, omdat het snel een dicht tapijt van bladeren vormt. Dit maakt het perfect voor het bedekken van kale plekken in de tuin of het onderdrukken van onkruidgroei.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 8 tot 12
Hoogte volgroeide plant 30 cm
Plant familie Anemone | Oosterse anemoon
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Geurend, Enkele bloem, Zuiver witte bloem, Bladhoogte 15 cm

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Anemone Hupehensis 'Prinz Heinrich'
Herfstanemoon
Anemone hupehensis 'September Charm'
Herfstanemoon
€ 3,95
Anemone Hybride 'Pamina'
Herfstanemoon
Anemone tomentosa 'Albadura'
Anemoon
€ 3,95
Anemone Hybrida 'Whirlwind'
Herfstanemoon
Anemone Hupehensis 'Splendens'
Herfstanemoon
Anemone 'Konigin Charlotte'
Herfstanemoon
€ 2,95
Anemone hybride 'Serenade'
Herfstanemoon
€ 3,75
Anemone 'Honorine Jobert'
Herfstanemoon