Alopecurus pratensis 'Aureovariegatus'

Goudvossestaart

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 3,28 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,21 per stuk
  • Koop 120 voor € 3,11 per stuk
  • Groengeel blad
  • Bodembedekker

De Alopecurus pratensis 'Aureovariegatus', beter bekend als goudvossestaart, is een charmante aanwinst voor iedere tuinliefhebber die op zoek is naar een wintergroen en kleurrijk siergras. Deze opvallend bontbladige grassoort verrijkt je tuin met zijn groengele, smal zwaardvormige bladeren, die sierlijk zijn versierd met gele lengtestrepen. Vanwege de dichte, opgaande groei, ontstaat een compacte en gestructureerde look.

Tijdens de bloeiperiode van mei tot juli trakteert deze plant je op kleine, lichtgroene en onopvallende bloemaren, die een subtiele charme aan het geheel toevoegen. De goudvossestaart stelt weinig eisen; hij gedijt goed op zonnige tot halfschaduwrijke plekken en prefereert een goed gedraineerde grond. Zijn weerbaarheid is opmerkelijk - hij is niet alleen zeer winterhard, maar ook bestand tegen droogte, zeewind en luchtvervuiling. Bovendien heeft hij weinig te vrezen van ziektes of ongedierte.

De veelzijdigheid van goudvossestaart komt tot uiting in gebruikersmogelijkheden voor diverse tuinontwerpen. Of het nu in groeps- of massabeplantingen, als bodembedekker of borderplant wordt ingezet, of zelfs in een sierpot als kuipplant voor op het terras of balkon, deze soort biedt altijd een unieke aanvulling in de tuin. Het gras kan ook als accentplant dienen, om bepaalde delen van de tuin extra in het zonnetje te zetten.

Het is duidelijk: de Alopecurus pratensis 'Aureovariegatus' is een plant die met zijn het hele jaar door aanhoudende schoonheid en noemenswaardige resistentie tegen verschillende omstandigheden, een must-have is voor elke tuin- of plantenliefhebber. Zijn onderhoudsvriendelijke karakter, samen met de opbeurende uitstraling, biedt een blijvende meerwaarde voor zowel huis als tuin.

Verzorging en water

Om de Alopecurus pratensis 'Aureovariegatus' goed te verzorgen is het belangrijk om de bodem vochtig te houden. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg er wel voor dat de grond niet te drassig wordt, want daar houdt deze plant niet van.

Onderhoud

Het onderhoud van de Alopecurus pratensis 'Aureovariegatus' is vrij eenvoudig. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en eventueel bruine bladeren. Zo blijft de plant er mooi en gezond uitzien.

Standplaats

Deze Goudvossestaart doet het goed op een standplaats in de zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt, maar houdt hem ook uit de felle middagzon in de zomer. Een plekje waar de plant wat beschutting heeft is ideaal.

Tip

Een handige tip voor de verzorging van de Alopecurus pratensis 'Aureovariegatus' is om de plant in het voorjaar te bemesten met organische meststoffen. Op die manier geef je de plant een goede start voor het groeiseizoen.

Alopecurus pratensis 'Aureovariegatus', ook bekend als Goudvossestaart, is een mooie en decoratieve plant die vaak wordt gebruikt in tuinen en landschappen. Met zijn opvallende goudgele bladeren voegt deze plant een vleugje kleur toe aan elke omgeving.

Naast zijn decoratieve eigenschappen wordt de Goudvossestaart ook vaak gebruikt voor erosie controle op hellingen en oevers. De dichte wortelstructuur van de plant helpt bij het voorkomen van bodemerosie en stabiliseert de grond op een natuurlijke manier.

De plant is ook geschikt voor gebruik in bloemstukken en boeketten vanwege zijn fijne pluimvormige bloeiwijze. Het voegt een speels en luchtig element toe aan arrangementen en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt.

Bloeimaand
Bladkleur Geel
Aantal per m2 5 tot 7
Hoogte volgroeide plant 70 cm
Plant familie Alopecurus | Goudvossestaart
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bodembedekker, Groengeel blad

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Ammophila arenaria
Helmgras
Arrhenatherum bulbosum 'Variegatum'
Glanshaver
Agropyron magellanicum
Kweekgras
Andropogon gerardii
Baardgras
Arundo donax
Pijlriet
Briza media
Trilgras
Arundo donax 'versicolor'
Pijlriet
Bouteloua gracilis
Muskietengras