Aesculus hippocastanum

Witte paardenkastanje

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Grote, dichte kroon
  • Donkergroen blad
  • Prachtige, witte bloemen
  • Bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen
  • Kan solitair geplant worden
  • Trekt veel bijen en vlinders aan
Ontdek de majestueuze schoonheid van de Aesculus hippocastanum, beter bekend als de witte paardenkastanje. Met zijn rijke geschiedenis en prominente aanwezigheid heeft deze boom al eeuwenlang zijn plek veroverd in de Europese cultuur. De witte paardenkastanje is een indrukwekkende verschijning en groeit uit tot een statige boom met een wijd uitgestrekte en golvende kroon, ondersteund door een korte en stevige stam.

Een volgroeide boom kan een imposante hoogte van wel 30 meter bereiken en spreidt zich uit tot een breedte van meer dan 20 meter, waardoor hij een bepalende factor wordt in elke tuin of landschap. Zijn dichte kroon vormt een bastion van schaduw, waardoor hij uitstekend in staat is om tijdens hete zomerdagen een natuurlijke koelte te verspreiden.

De robuuste twijgen, met een doorsnede van 2 centimeter, vallen op door hun hangende vorm met een karakteristieke, opstaande punt. De bladeren zijn groots; met een doorsnede die tot 20 centimeter kan reiken, zijn ze een opvallend kenmerk van de boom. In het najaar transformeren deze bladeren in een spectaculaire geelbruine kleurenpracht, waardoor de omgeving tot leven komt met herfsttinten.

Waarom zou je deze adembenemende boom willen verwelkomen in je tuin of buitenruimte? De witte paardenkastanje brengt niet alleen een stukje historische natuurlijke elegantie maar biedt ook een oase van schaduw en een jaarlijks terugkerende visuele verrassing met zijn herfstkleuren. Het is een boom die met de seizoenen meegroeit en je tuin transformeert tot een plek van rust en natuurlijke schoonheid. Kortom, de Aesculus hippocastanum is de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar zowel statigheid als functionaliteit in hun natuurlijke omgeving.

Verzorging en water

De Aesculus hippocastanum heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan.

Onderhoud

Snoei de Witte paardenkastanje plant regelmatig om zijn vorm te behouden en dode takken te verwijderen. Dit kan het beste worden gedaan in het late najaar of het vroege voorjaar.

Standplaats

Deze plant geeft de voorkeur aan een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en vermijd te natte grond.

Tip

Om de groei en bloei van de Witte paardenkastanje te bevorderen, kunt u in het voorjaar wat organische meststof rond de basis van de plant aanbrengen. Dit zal helpen om een gezonde en weelderige groei te bevorderen.
De witte paardenkastanje, ook bekend als Aesculus hippocastanum, is een prachtige en imposante boom die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in parken, tuinen en langs straten. Met zijn grote, handvormige bladeren en opvallende bloemen trekt deze boom de aandacht en geeft hij een natuurlijke en majestueuze uitstraling aan elke omgeving.

Naast zijn decoratieve waarde heeft de witte paardenkastanje ook een aantal praktische toepassingen. De zaden van de boom, die bekend staan als kastanjes, worden vaak gebruikt in knutsel- en decoratieprojecten. Daarnaast worden de bloemen van de boom soms gebruikt in traditionele geneeskunde vanwege hun vermeende anti-inflammatoire eigenschappen.

Kortom, de witte paardenkastanje is een veelzijdige en aantrekkelijke boom die zowel een decoratieve als praktische toevoeging kan zijn aan elke tuin of landschap.
Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 2500 cm
Plant familie Aesculus | Herfstpaardekastanje
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Solitair, Dichte kroon, Donkergroen blad

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Malus 'Golden Hornet'
Sierappel 'Golden Hornet'
Vanaf € 28,95
Ulmus 'Lobel'
Iep
Vanaf € 62,95
Pyrus Communis 'Durondeau'
Peer
Vanaf € 22,95
Acer Campestre
Veldesdoorn
Vanaf € 18,95
Aesculus Hippocastanum 'Baumannii'
Paardenkastanje
Vanaf € 82,95
Prunus Eminens 'Umbraculifera'
Bolkerselaar
Vanaf € 59,95
Prunus 'Accolade'
Sierkers
Vanaf € 52,95
Malus 'John Downie'
Sierappel 'John Downie'
Vanaf € 28,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.