Actaea racemosa 'Cordifolia'

Zilverkaars

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 4,70 per stuk
  • Koop 72 voor € 4,60 per stuk
  • Koop 120 voor € 4,46 per stuk
  • Vlinderplant
  • Snijbloem
  • Bladhoogte van 80 cm
  • Geurend
  • Naam: Actaea racemosa 'Cordifolia'
  • Bijnaam: Zilverkaars

De Actaea racemosa 'Cordifolia', beter bekend als de Zilverkaars, is een sierlijke vaste plant die een verfijnde touch toevoegt aan elke tuin of huiskamersetting. Met een charmante witte bloemkleur bloeit deze plant prachtig in de late zomer, van augustus tot en met september, waardoor het een uitstekende keuze is voor een kleuraccent tijdens de overgangsperiode van zomer naar herfst.

Deze plant bereikt een indrukwekkende hoogte van ongeveer 150 cm en geeft de voorkeur aan een plekje in de halfschaduw, waar het licht gefilterd binnenkomt. Zo voelt de Zilverkaars zich thuis aan de rand van tuin of onder de beschermende schaduw van hogere bomen en heesters. Een humusrijke en goed doorlatende bodem biedt de ideale voedingsbodem voor een gezonde groei en bloei.

Een prettig voordeel van de Actaea racemosa 'Cordifolia' is dat deze niet woekert, wat betekent dat hij op een nette en beheersbare manier groeit zonder de rest van de tuin te overwoekeren. Dit maakt het onderhoud en beheer van de plant een stuk eenvoudiger en zorgt ervoor dat de Zilverkaars goed te combineren is met andere tuinplanten.

Het toevoegen van een Zilverkaars aan je tuin of interieur is niet alleen esthetisch aantrekkelijk maar kan ook een kalmerend element zijn door de serene uitstraling van de plant. Het is een bijzondere plant die sfeer en elegantie brengt op plekken die wel wat verkoeling en rust kunnen gebruiken. Haal de Actaea racemosa 'Cordifolia' in huis of tuin voor een bijzonder natuurlijk accent dat je door de laatste zomerweken zal leiden en je tuin een mysterieuze flair geeft terwijl veel andere bloemen hun beste tijd hebben gehad.

Verzorging van de Zilverkaars

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de Zilverkaars regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud

Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en dode bladeren. Dit zal de plant helpen om nieuwe groei te stimuleren. In het voorjaar kun je de plant licht snoeien om een compacte vorm te behouden.

Standplaats

De Zilverkaars gedijt het beste in halfschaduw tot schaduw. Plaats de plant op een locatie waar hij beschermd is tegen felle zon, vooral tijdens de heetste uren van de dag.

Tip

Probeer om de Zilverkaars te planten in een goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Dit zal de wortelgroei bevorderen en de gezondheid van de plant ten goede komen.

De Actaea racemosa 'Cordifolia', ook wel bekend als Zilverkaars, is een prachtige en decoratieve plant die perfect is voor het toevoegen van een vleugje sfeer aan elke tuin of binnenruimte.

Deze plant wordt vaak gebruikt vanwege zijn aantrekkelijke witte bloemtrossen die boven het diep ingesneden blad uitsteken. Het is een ideale keuze voor het creëren van een vredige en rustgevende sfeer in de tuin of het interieur.

Naast het decoratieve gebruik, wordt de Zilverkaars ook vaak gebruikt voor medicinale doeleinden. De wortelstokken van de plant worden al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege hun vermeende hormonale balancerende eigenschappen.

Met zijn aantrekkelijke uiterlijk en mogelijke medicinale voordelen, is de Actaea racemosa 'Cordifolia' een veelzijdige plant die zowel esthetische als functionele voordelen biedt.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 5 tot 7
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Actaea | Zilverkaars
Standplaats Schaduw, Halfschaduw
Eigenschappen Geurend, Bladhoogte 80 cm, Snijbloem, Vlinderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Actaea acerina (Cimicifuga)
Zilverkaars
Actaea simplex 'Brunette'
Zilverkaars
Actaea racemosa 'Atropurpurea'
Zilverkaars
Actaea simplex 'White Pearl'
Zilverkaars
Actaea racemosa
Zilverkaars
€ 4,95
Actaea simplex 'Pink Spike'
Zilverkaars