Actaea racemosa 'Atropurpurea'

Zilverkaars

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 7,55 per stuk
  • Koop 72 voor € 7,39 per stuk
  • Koop 120 voor € 7,16 per stuk
  • Donkerpaarse bloemaren
  • Trekt vlinders aan
  • Geschikt als snijbloem
  • Sterk geurend
  • Winterhard
  • Blad verkleurt in de herfst naar bronskleurig

De Actaea racemosa 'Atropurpurea', beter bekend als de zilverkaars, is een sierlijke vaste plant die uw tuin of interieur kan verrijken met haar stijlvolle uitstraling. Kenmerkend zijn de lange, slanke bloemaren die zich tooien met delicate witte bloemen. De bloeiperiode van deze zilverkaars valt in de maanden september en oktober, waarin ze met haar bloemen die tot wel 180 cm kunnen reiken, ongetwijfeld een blikvanger zal zijn.

Het blad van de 'Atropurpurea' is een lust voor het oog en iets minder donker dan haar neefje, de ramosa 'Brunette'. Het contrast tussen de elegante witte bloemen en het lichter getinte blad zorgt voor een aangenaam visueel effect. Voor een optimale groei heeft de 'Atropurpurea' een voorkeur voor een half beschaduwde standplaats en een vruchtbare, goed doorlatende bodem.

De zilverkaars is niet alleen een prachtige toevoeging vanwege haar esthetische waarde, maar ook vanwege haar adaptatie aan verschillende tuinstijlen en de eenvoud waarmee ze te onderhouden is. Of u nu een romantische cottage tuin hebt of een meer moderne buitenruimte, de 'Actaea racemosa 'Atropurpurea'' weet zich moeiteloos aan te passen. Met haar sierlijke bloeiwijze en sfeervolle bladkleur is deze plant een must-have voor iedereen die zijn tuin of interieur wil voorzien van een sterk, doch elegant karakter.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Gebruik bij voorkeur regenwater of gedemineraliseerd water om kalkaanslag op de bladeren te voorkomen.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant er fris uit te laten zien. Geef de plant in het voorjaar een beetje mest om de groei te bevorderen. Snoei de plant in het najaar om dood hout te verwijderen en de vorm te behouden.

Standplaats

Zilverkaars groeit het beste in de halfschaduw of schaduw. Plaats de plant op een locatie waar de zon niet rechtstreeks op de bladeren schijnt, maar waar wel voldoende licht aanwezig is. Zorg voor een beschutte plek uit de wind.

Tip

Zilverkaars is een goede keuze voor in de tuin of in potten op het terras. Houd er rekening mee dat de plant niet van een te droge omgeving houdt, dus zorg voor voldoende vochtigheid, vooral tijdens warme zomerdagen.

De Actaea racemosa 'Atropurpurea', ook wel bekend als Zilverkaars, is een prachtige en decoratieve plant die perfect is voor het toevoegen van kleur en structuur aan jouw tuin of landschap.

De Zilverkaars wordt vaak gebruikt als een eyecatcher in borders of als accentplant in de schaduwrijke delen van de tuin. De donkere bladeren en opvallende bloemaren zorgen voor een dramatisch effect en trekken de aandacht.

Naast het decoratieve aspect wordt de Zilverkaars ook vaak gebruikt vanwege de geneeskrachtige eigenschappen. De wortel van de plant wordt al eeuwenlang gebruikt in de kruidengeneeskunde vanwege de hormonale balancerende effecten, met name bij vrouwen in de overgang.

Met zijn veelzijdigheid en esthetische waarde is de Zilverkaars een waardevolle toevoeging aan elke tuin, zowel voor decoratieve doeleinden als voor medicinale toepassingen.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Paars
Aantal per m2 5 tot 7
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Actaea | Zilverkaars
Standplaats Schaduw, Halfschaduw
Eigenschappen Sterk geurend, Snijbloem, Vlinderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Actaea simplex 'White Pearl'
Zilverkaars
Actaea acerina (Cimicifuga)
Zilverkaars
Actaea racemosa
Zilverkaars
€ 4,95
Actaea simplex 'Brunette'
Zilverkaars
Actaea simplex 'Pink Spike'
Zilverkaars