Aconitum Napellus 'Schneewittchen'

Monnikskap

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 4,32 per stuk
  • Koop 72 voor € 4,23 per stuk
  • Koop 120 voor € 4,10 per stuk
  • Snijbloem
  • Decoratief
  • Bladhoogte 60 cm

Ontdek de majestueuze schoonheid van Aconitum Napellus 'Schneewittchen', beter bekend als blauwe monnikskap, een vaste plant die elk jaar opnieuw charmant oprijst in uw tuin. Dit bladverliezende juweeltje verweeft een vleugje magie met z'n bossige, slank opgaande vorm, die naadloos past in zowel moderne als klassieke tuindesigns.

De diepgroene, glanzend getande, handvormige bladeren vormen het perfecte toneel voor de prachtige fluweelachtige bloemen, die in de bloeiperiode van juli tot september, met hun diepblauwe tot paarse kleur, een sprookjesachtig tafereel creëren. De onderkant van de bladeren, iets lichter van kleur, voegt extra diepte toe aan het groen in uw tuin.

Aconitum napellus 'Schneewittchen' is uiterst flexibel, want het gedijt goed in zowel de volle zon als in de halfschaduw. Daarbij is het van belang dat de standplaats over een vochtige, maar wel goed doorlatende humusrijke grond beschikt. Ondanks deze voorkeur voor vocht, is het een robuuste plant die goed weerstand biedt tegen zeewind, luchtverontreiniging en droge periodes, waardoor het een ideale keuze is voor verschillende tuinen en stedelijke omgevingen.

Kortom, Aconitum Napellus 'Schneewittchen' is niet alleen een betoverende verschijning, maar ook een verbazingwekkend winterharde en onderhoudsarme aanvulling voor uw buitenruimte. Of u nu op zoek bent naar een plant die opvalt in solitaire pracht of eentje die uw bestaande border verrijkt, deze monnikskap is een uitstekende keuze. Het biedt structurele hoogtepunten, levendige kleur en een haast koninklijke uitstraling waarmee u uw tuin in een... handomdraai transformeert tot een hof van weelderige flora.

Gun uzelf de betoverende ambiance van Aconitum Napellus 'Schneewittchen'. Met zijn vorstelijke bloemen en sterke aanpassingsvermogen is het de perfecte plant om stijl en karakter aan uw tuin of huis toe te voegen – een echte blikvanger die spreekt van tijdloze elegantie.

Verzorging en water

Om de Aconitum Napellus 'Schneewittchen' goed te verzorgen, is het belangrijk om de grond altijd licht vochtig te houden. Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de grond te drassig wordt.

Onderhoud

Snijd na de bloei de uitgebloeide stelen weg om de plant gezond te houden. Vermijd ook contact met de giftige delen van de plant en draag handschoenen tijdens het snoeien.

Standplaats

Deze plant doet het goed op een plek met veel zonlicht of halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte of te droge omstandigheden.

Tip

Let op met kleine kinderen en huisdieren in de buurt van de Aconitum Napellus 'Schneewittchen', aangezien de plant giftig is bij consumptie. Plaats de plant op een veilige plek in de tuin.

De Aconitum Napellus 'Schneewittchen', ook wel bekend als monnikskap, is een prachtige bloeiende plant die veel wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en bloemperken. Met zijn indrukwekkende witte bloemen voegt deze plant een vleugje schoonheid en elegantie toe aan elke buitenruimte.

Naast decoratief gebruik heeft de monnikskap ook andere courante toepassingen. De plant bevat alkaloïden die in de traditionele geneeskunde worden gebruikt voor de behandeling van pijn en ontstekingen. Let echter op, want de plant is giftig en dient met uiterste voorzichtigheid te worden behandeld.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 5 tot 7
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Aconitum | Monnikskap
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bladhoogte 60 cm, Decoratief, Snijbloem

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Aconitum carmichaelii 'Arendsii'
Monnikskap
Aconitum cammarum 'Bicolor'
Monnikskap
Aconitum Napellus
Monnikskap
Aconitum henryi 'Spark's Variety'
Monnikskap
Aconitum septentrional 'Ivorine'
Monnikskap