Aconitum napellus

Monnikskap

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,80 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,74 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,66 per stuk
  • Najaarsbloeier: bloeit in de herfst
  • Snijbloem: geschikt om in boeketten te verwerken
  • Bladhoogte 60 cm: heeft bladeren tot een hoogte van 60 cm

Ontdek de majestueuze schoonheid van Aconitum napellus, beter bekend als de blauwe monnikskap, een betoverende verschijning voor elke tuinliefhebber. Deze middelgrote vaste plant kenmerkt zich door een bossige, slank opgaande vorm, waardoor hij een sierlijke toevoeging is aan elke border of tuinhoek.

De glanzende, diep handvormige bladeren van de blauwe monnikskap vormen een prachtige achtergrond voor de unieke bloemen, die in de bloeiperiode van juli tot begin september verschijnen. De diepblauwe, bijna paarse, fluweelachtige bloemen zijn een lust voor het oog en brengen een sfeer van mysterie en elegantie in de omgeving.

De voorkeur voor een standplaats in de zon of halfschaduw, samen met een vochtige, doch niet natte goed doorlatende humusrijke bodem, maakt deze plant zowel mooi als onderhoudsvriendelijk. Bovendien is de Aconitum napellus zeer winterhard en kan hij goed tegen zeewind, luchtverontreiniging en zelfs droogte, wat hem tot een duurzame keuze voor uw buitenruimte maakt.

Met al deze uitzonderlijke eigenschappen is het duidelijk waarom de Aconitum napellus een waardevolle aanwinst voor uw tuin is. Natuurlijke pracht, opvallende bloemen en een sterk, weerbaar karakter: deze plant biedt het allemaal. Laat u betoveren door de mysterieuze allure van de blauwe monnikskap en geef uw tuin de uitstraling die hij verdient.

Verzorging van de Aconitum napellus

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de wortels in water blijven staan.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode of verwelkte bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Bemest de plant in het voorjaar voor optimale groei.

Standplaats

De Aconitum napellus gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor een plek in de tuin met voldoende licht en lucht.

Tip

Let op: de Aconitum napellus is giftig, dus houd kinderen en huisdieren uit de buurt.

De Aconitum napellus, ook wel bekend als de monnikskap, is een prachtige plant die zeer geschikt is voor decoratief gebruik in tuinen en bloemperken. Met zijn opvallende blauwe bloemen en weelderige groene bladeren voegt deze plant een vleugje kleur en textuur toe aan elke buitenruimte.

Naast zijn decoratieve waarde, heeft de monnikskap ook enkele courante gebruiken. Van oudsher wordt de plant gebruikt in de homeopathie vanwege zijn medicinale eigenschappen. De wortel van de monnikskap bevat stoffen die pijnstillend en ontstekingsremmend werken, wat het een waardevolle plant maakt voor natuurlijke geneeskunde.

Bloemkleur Blauw
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 5 tot 7
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Aconitum | Monnikskap
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Bladhoogte 60 cm, Snijbloem, Najaarsbloeier

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Aconitum Napellus 'Schneewittchen'
Monnikskap
Aconitum Carmichaelii 'Arendsii'
Monnikskap
Aconitum Henryi 'Spark'S Variety'
Monnikskap
Aconitum Cammarum 'Bicolor'
Monnikskap
Aconitum Septentrional 'Ivorine'
Monnikskap