Acer platanoides 'Crimson Sentry'

Noorse esdoorn

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Decoratieve uitstraling
  • Houdt niet van natte bodem
  • Smalle zuilvorm
  • Opgaande groei
  • Prachtige herfstkleuren
  • Tolerant ten opzichte van luchtvervuiling
Ontdek de unieke charme van de Acer platanoides 'Crimson Sentry', een betoverende variant van de Noorse esdoorn die een stijlvol accent kan geven aan elke tuin of openbaar groen. Deze compacte bolesdoorn bereikt met zijn bescheiden maximale hoogte van ongeveer 10 meter moeiteloos de perfecte balans tussen aanwezigheid en verfijndheid. Wat direct in het oog springt bij deze esdoorn is de prachtige eivormige kroon die in jonge jaren smal zuilvormig groeit.

Niet alleen zijn gestalte is indrukwekkend, maar het is vooral de intens donkerrode bladkleur die deze boom zo bijzonder maakt. Gedurende de seizoenen toont de 'Crimson Sentry' zijn bladerpracht, die in de herfst een flamboyante tint aanneemt voor het bladverlies in de winter.

Veelzijdig als hij is, staat de Acer platanoides 'Crimson Sentry' prachtig als solitaire blikvanger, maar komt ook goed tot zijn recht als onderdeel van een parkaanleg of als sierlijke groene scheidingslijn in lanen en groenbermen. Bovendien is deze esdoornsoort niet veeleisend wat betreft standplaats en verzorging, waardoor hij een dankbare toevoeging is aan zowel beginnende als ervaren tuiniers.

Neem de Acer platanoides 'Crimson Sentry' in huis of plant hem in uw tuin voor een exclusieve uitstraling die de seizoenen overstijgt. Zijn opvallende kleurenspel en elegante vorm zijn een statement van natuurlijke schoonheid, en met zijn milieuvriendelijke karakter biedt hij niet alleen esthetisch genot, maar draagt hij ook bij aan een groenere leefomgeving.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bladeren en takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Geef in het voorjaar organische meststoffen om de groei te stimuleren.

Standplaats

Plaats de Noorse esdoorn op een plek waar hij zonlicht en halfschaduw krijgt. Zorg voor een beschutte plek tegen harde wind om beschadiging van de bladeren te voorkomen.

Tip

Als de bladeren van de Noorse esdoorn beginnen te verkleuren, kan dat duiden op een tekort aan voedingsstoffen. Geef dan extra meststoffen om de gezondheid van de plant te herstellen.

De Noorse esdoorn (Acer platanoides 'Crimson Sentry') is een prachtige en veelzijdige plant die ideaal is voor decoratief gebruik in tuinen, parken en landschappen. Met zijn opvallende rode bladeren en compacte, kolomvormige groeiwijze is deze esdoorn een opvallende toevoeging aan elke buitenruimte.

Naast zijn decoratieve waarde wordt de Noorse esdoorn ook vaak gebruikt voor het bieden van schaduw en privacy, dankzij zijn dichte bladerdak en opgaande groeiwijze. Daarnaast kunnen de bladeren en schors van de plant worden gebruikt voor het maken van natuurlijke kleurstoffen en medicinale preparaten.

Vanwege zijn duurzaamheid en weerstand tegen luchtvervuiling, is de Noorse esdoorn ook een populaire keuze voor straatbeplanting en groene infrastructuurprojecten in stedelijke gebieden.

Kortom, de Noorse esdoorn is een uitstekende keuze voor zowel decoratief gebruik als praktische toepassingen in een breed scala van buitenomgevingen.
Bloeimaand
Bladkleur Rood
Hoogte volgroeide plant 1000 cm
Plant familie Acer | Esdoorn
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Opgaande groei, Smalle zuilvorm, Houdt niet van natte bodem, Decoratief

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Acer Campestre
25 x Veldesdoorn - Blote Wortel
Vanaf € 69,95
Acer Palmatum 'Atropurpureum'
Rode Japanse esdoorn
Vanaf € 29,95
Acer Platanoides 'Emerald Queen'
Esdoorn
Vanaf € 79,95
Acer Negundo 'Variegatum'
Vederesdoorn
Vanaf € 35,95
Acer capillipes
Slangenhuidesdoorn
Acer Platanoides 'Drummondii'
Noorse esdoorn
Vanaf € 62,95
Acer Palmatum
Japanse esdoorn
Vanaf € 15,95
Acer Palmatum 'Sangokaku'
Kleine Japanse esdoorn
Vanaf € 39,95

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.