Vitis 'Muscat d'Alexandrie'

Druivelaar

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Trossen
  • Moet gesteund worden
  • Zelfbestuivend
  • Geurend
  • Witte druif

Ontdek de charme van de Vitis vinifera 'Muscat d'Alexandrie', een statige druivelaar met Franse wortels die elke leefomgeving verrijkt met zijn pracht en praal. Deze bijzondere druivensoort kenmerkt zich door de krachtige groei en de grote, fraai gevormde bladeren die in de herfst transformeren in een gouden spectacel. De middengroene bladkleur vormt tijdens de zomermaanden een frisse achtergrond voor de amberkleurige druiven die aan de plant verschijnen.

In de lenteperiode, specifieker in april en mei, draagt de 'Muscat d'Alexandrie' subtiele, groenachtige bloempjes uitstralend een aangename geur. Deze bloemen zetten zich uiteindelijk om in grote, zoete witte druiven die tot de beste van de kasdruiven behoren. De sappige vruchten zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook een ware smaaksensatie voor de liefhebbers van natuurlijke zoetheid.

De ideale standplaats voor deze druivelaar is een zonnig of halfschaduwrijk plekje met een voorkeur voor een zuidelijke of westelijke oriëntatie. De plant gedijt het beste in een neutrale tot kalkrijke grondsoort en is verrassend goed winterhard. Omdat de bloei vroeg valt, is het aan te raden de 'Muscat d'Alexandrie' in een onverwarmde kas te cultiveren, zodat het volle potentieel van deze plant bereikt kan worden.

Dankzij zijn droogtetolerantie en aantrekkingskracht voor bijen en vlinders is Vitis vinifera 'Muscat d'Alexandrie' niet alleen een verrijking voor uw tuin, maar draagt het ook bij aan de biodiversiteit. Of u nu een muur, trellis of hekwerk wilt bekleden, of een sfeervolle toevoeging zoekt voor uw patio of serre, deze druivelaar voldoet aan al uw wensen. Het introduceren van deze plant in huis of tuin betekent het verwelkomen van zowel esthetische als culinaire waarde, waar u van het vroege voorjaar tot aan de late zomer plezier van zult hebben.

Kies voor de Vitis vinifera 'Muscat d'Alexandrie' en geniet van de eigengeteelde, zoete vruchten die uw culinaire creaties naar een hoger niveau tillen, terwijl u uw omgeving voorziet van een natuurlijke en levendige uitstraling.

Verzorging en water

De Vitis 'Muscat d'Alexandrie' heeft regelmatig water nodig. Houd de grond vochtig, maar zorg ervoor dat deze niet te drassig wordt. Geef in de zomerperiode wat vaker water, vooral bij warm weer.

Onderhoud

Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en houd de plant gezond door regelmatig te inspecteren op ziektes of plagen.

Standplaats

De Vitis 'Muscat d'Alexandrie' gedijt het beste op een zonnige plek, maar kan ook in de halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en te klimmen.

Tip

Zorg voor een stevige ondersteuning, zoals een pergola of trellis, waar de Vitis 'Muscat d'Alexandrie' tegenaan kan groeien. Dit zal de groei en de opbrengst van druiven bevorderen.

Vitis 'Muscat d'Alexandrie' is een veelzijdige plant die perfect is voor decoratief gebruik in de tuin. Met zijn prachtige grote bladeren en sierlijke ranken creëert deze druivelaar een mooie groene sfeer in de tuin.

Niet alleen is deze plant mooi om te zien, maar de druiven die eraan groeien zijn ook heerlijk zoet van smaak. Dit maakt deze plant ideaal voor het kweken van je eigen druiven, die je kunt gebruiken voor het maken van sap, wijn of om gewoon lekker van te snoepen.

Bovendien heeft de Vitis 'Muscat d'Alexandrie' ook nog eens een functionele rol in de tuin, namelijk als natuurlijke schaduw- of privacybepalende plant. De dichte bladeren zorgen voor beschutting en creëren een gezellige, afgeschermde ruimte in de tuin.

Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 1200 cm
Plant familie Vitis | Sierdruif
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Witte druif, Geurend, Zelfbestuivend, Plant moet gesteund worden, Trossen

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

  • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

  • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
  • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

  • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
  • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak