Vitis 'Champion'

Druivelaar

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Vragen lange warme zomer
 • Trossen
 • Vruchtbare soort
 • Plant moet gesteund worden
 • Zelfbevruchtend
 • Witte druif, geelgroene bloemen

Vitis vinifera 'Champion', beter bekend als de druivelaar, is een karaktervolle klimplant die met zijn weelderige groei de perfecte natuurlijke decoratie vormt voor uw tuin of serre. Met grote, vijflobbige bladeren die een frisgroene kleur hebben in de zomer en omslaan naar een sierlijk goudgeel in de herfst, biedt deze plant een dynamisch spektakel van kleuren gedurende het seizoen.

In de lenteperiode bloeit de Vitis 'Champion' met discrete, geurende bloempjes die later uitgroeien tot grote, sappige en zoete goudgele druiven, die niet alleen een genot zijn voor het oog maar ook voor de tong. Deze lekkere vruchten zijn één van de betere witte druivenrassen en staan garant voor vele momenten van puur genieten.

De 'Champion' heeft een lichte voorkeur voor een plekje in de volle zon of halfschaduw, waar het de warmte van de zon kan opvangen met een zuidelijke of westelijke oriëntatie. Deze druivelaar stelt weinig eisen aan de bodem, maar groeit het beste in een neutrale tot kalkrijke grond. In koudere regio's is het aangeraden om de plant in een onverwarmde kas te kweken om de vroege bloei te beschermen tegen eventuele vorst. Deze robuuste plant is niet alleen winterhard en droogtetolerant, maar trekt ook bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in uw tuin of omgeving.

Kortom, Vitis vinifera 'Champion' is een veelzijdige plant die ideaal is voor muurbeplanting, trellis, hekwerken, maar ook prachtig staat op een patio of in een serre. Met de charmante uitstraling, de prachtige herfsttinten en de overvloed aan heerlijke druiven biedt de 'Champion' een unieke combinatie van esthetische vormgeving en culinaire beloning. Een reden te meer om deze druivelaar een prominente plek te geven in uw huis of tuin!

Verzorging en water

De Vitis 'Champion' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef de plant water aan de basis en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

Onderhoud

Snoei de plant in het late winterseizoen om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en ondersteun de groei van nieuwe scheuten door ze te leiden naar een pergola of rek.

Standplaats

Plaats de Vitis 'Champion' op een zonnige locatie waar de plant minstens 6 uur direct zonlicht krijgt. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien.

Tip

Om de opbrengst van druiven te maximaliseren, kun je de plant in het voorjaar bemesten met organische meststof. Houd de grond vochtig na het bemesten om de groei te bevorderen.

Vitis 'Champion' is een prachtige aanvulling op elke tuin vanwege zijn decoratieve waarde. De plant heeft mooie, groene bladeren en kan zowel tegen een pergola of muur groeien als op de grond worden geleid.

Niet alleen is de Vitis 'Champion' een mooie toevoeging aan de tuin, maar de druiven die de plant produceert zijn ook heerlijk. De zoete, sappige druiven kunnen vers worden gegeten of worden gebruikt om wijn, sap of jam van te maken.

Naast het decoratieve en eetbare gebruik, kan de druivelaar ook functioneren als natuurlijke afscheiding of schaduwrijke plek in de tuin. De plant is zowel veelzijdig als praktisch.

Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 1200 cm
Plant familie Vitis | Sierdruif
Standplaats Zon
Eigenschappen Geelgroene bloemen, Witte druif, Zelfbevruchtend, Plant moet gesteund worden, Vruchtbare soort, Trossen, Vragen lange warme zomer

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak