Viola sororia 'Freckles'

Viooltje

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 3,09 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,02 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,93 per stuk
  • Opvallende bloemen
  • Borderplant
  • Rotstuin
  • Bodembedekker
  • Sterke groeier
  • Langdurige bloei

Maak kennis met de charmante Viola sororia 'Freckles', een betoverend viooltje dat een speelse touch aan je tuin of interieur geeft. De 'Freckles' variant van de Viola sororia trekt direct de aandacht door haar unieke, witte bloemblaadjes die versierd zijn met fijne lilablauwe stippen, alsof de natuur zelf haar met een fijn penseel heeft gedecoreerd.

Dit overblijvend viooltje pronkt met haar mooi groen niervormig blad dat een frisse uitstraling aan je tuin zal geven. Viola sororia 'Freckles' is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een aanwinst voor de biodiversiteit, doordat zij insecten zoals bijen en vlinders aantrekt. Haar voorkeur gaat uit naar een plekje in de zon tot halfschaduw, en dankzij haar liefde voor goed doorlatende grond is ze een ongecompliceerde metgezel voor de beginnende en de ervaren tuinier.

Deze viooltje bloeit lang en rijkelijk, waardoor ze een lange periode van kleur en vrolijkheid in je omgeving brengt. Of je haar nu solitair plant, in kleurrijke groepen, of als onderdeel van een gemixte bloemenborder, ze zal zeker niet onopgemerkt blijven.

De reden om Viola sororia 'Freckles' aan je huis of tuin toe te voegen is duidelijk: haar beeldschone uiterlijk, langdurige bloei, en de aangename sfeer die ze met zich meebrengt zijn onweerstaanbaar. Dit viooltje laat zien dat schoonheid en zorgeloosheid hand in hand gaan. Bereid je voor op een seizoen vol kleurrijke accenten en geniet van de natuurlijke kunstwerken die de Viola sororia 'Freckles' in jouw persoonlijke groene oase brengt.

Verzorging/water

Het Viooltje 'Freckles' heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te vochtig wordt. Geef de plant water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan.

Onderhoud

Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Daarnaast kan het helpen om de plant in het voorjaar te bemesten met een organische meststof.

Standplaats

Dit Viooltje gedijt het beste op een plek met halfschaduw tot zon. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te vochtige omstandigheden.

Tip

Het Viooltje 'Freckles' kan ook goed gedijen in hanging baskets of bloembakken. Probeer deze plant eens op te hangen voor een vrolijke toevoeging aan je tuin of balkon!

Het viooltje (Viola sororia 'Freckles') is een prachtige plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden. Met zijn opvallende paarse en witte bloemen fleurt het viooltje elke tuin of bloemperk op.

Niet alleen is het viooltje een lust voor het oog, het wordt ook vaak gebruikt in de keuken. De bloemen kunnen worden gebruikt als decoratie op salades of andere gerechten, en sommige mensen gebruiken ze zelfs om smaak toe te voegen aan hun maaltijden.

Naast decoratief en culinair gebruik, heeft het viooltje ook enkele medicinale toepassingen. De bloemen en bladeren bevatten stoffen die kunnen helpen bij het verlichten van keelpijn en hoest. Ze kunnen worden verwerkt tot thee of tincturen voor dit doel.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 9 tot 11
Hoogte volgroeide plant 25 cm
Plant familie Viola | Viooltje
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Opvallende bloemen, Bodembedekker, Rotstuin, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak