Viola 'Molly Sanderson'

Viooltje

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 3,09 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,02 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,93 per stuk
  • Kleine bloem
  • Geurend
  • Bodembedekker
  • Opvallende bloemen

Ontdek de charmante schoonheid van de Viola 'Molly Sanderson', een oogstrelend viooltje dat een uniek accent geeft aan elke tuin of huis. Met zijn paarsgroene, hartvormige bladeren en opvallende, haast zwarte bloemen vormt deze plant een opvallende verschijning. Dit hoornviooltje bloeit rijkelijk van april tot september en zorgt gedurende deze periode voor een betoverende bloemenzee.

De Viola 'Molly Sanderson' is niet alleen prachtig maar ook zeer praktisch. De plant is winterhard en blijft wintergroen, waardoor u zelfs in de koude maanden kunt genieten van een vleugje groen in uw tuin. De sterke tolerantie voor zeewind en een opmerkelijke resistentie tegen ziektes en ongedierte maken dit viooltje tot een betrouwbare en onderhoudsvriendelijke keuze voor iedere tuinier.

Dit hoornviooltje is niet kieskeurig over zijn standplaats; het is tevreden met zowel een zonnige als een halfschaduwrijke plek en vereist een goed doorlaatbare, vochtige bodem. Het is een uitstekende bodembedekker die bijzonder geschikt is voor aanplanting langs de bosrand of in een natuurlijke, wildere tuinsetting.

Waarom zou u de Viola 'Molly Sanderson' moeten planten in uw tuin of huis? Deze plant biedt een combinatie van esthetische aantrekkelijkheid met praktische voordelen, zoals winterhardheid en onderhoudsgemak, en voegt een luxe, bijna mysterieuze sfeer toe met zijn diepdonkere bloemen. Het is een onmisbare plant die sierlijkheid en charme toevoegt aan uw groene ruimte.

Verzorging en water

Het Viola 'Molly Sanderson' viooltje heeft regelmatig water nodig. Houd de grond vochtig, maar zorg ervoor dat het water niet te lang blijft staan om wortelrot te voorkomen.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bloemen om de plant er mooi en gezond uit te laten zien. Daarnaast kun je in het voorjaar wat organische meststof toevoegen om de groei te bevorderen.

Standplaats

Zet het viooltje op een plek met zon en halfschaduw. Het zal het best gedijen op een plek met voldoende licht, maar beschut tegen de hete middagzon.

Tip

Als de plant te lang en iel wordt, kun je hem terugsnoeien tot ongeveer 10 cm boven de grond. Dit zal de plant aanmoedigen om weer vol en bossig te groeien.

Het viooltje 'Molly Sanderson' is een veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel gebruikt kan worden. Met zijn diep paarse bloemen en donker groene bladeren is het viooltje een mooie toevoeging aan elke tuin of bloembak.

Naast decoratief gebruik is het viooltje ook geschikt voor andere courante toepassingen. De bloemen kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden als eetbare decoratie voor salades, desserts en zelfs als ingrediënt voor bloemenhoning. Daarnaast zijn viooltjes ook bekend om hun medicinale eigenschappen en worden vaak gebruikt in cosmetica en huidverzorgingsproducten vanwege hun kalmerende en genezende werking.

Bloemkleur Zwart
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 9 tot 11
Hoogte volgroeide plant 25 cm
Plant familie Viola | Viooltje
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Opvallende bloemen, Bodembedekker, Geurend, Kleine bloem

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak