Veronica spicata

Aar ereprijs

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,42 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,37 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,30 per stuk
  • Borderplant
  • Bladhoogte 20 cm
  • Zomerbloeier

Ontdek de charme van Veronica spicata, beter bekend als de aar ereprijs, en voeg een vleugje serene schoonheid toe aan uw tuin. Deze bladverliezende, winterharde vaste plant onderscheidt zich met zijn compacte, opgaande groeiwijze en vormt een bijna tapijtvormend landschap met zijn lichtbehaarde en lancetvormige, grijsgroene bladeren. De subtiele fijne tanden op de bladeren voegen textuur en diepte toe aan uw tuinbed.

In de bloeiperiode, van juni tot augustus, trakteert Veronica spicata u op een schitterend schouwspel van intens blauwe bloemaren. Deze smalle, eindstandige arens zijn niet alleen een lust voor het oog, maar trekken ook diverse bestuivers aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in uw omgeving. Deze plant prefereert een zonnige plek in uw tuin, maar zal het ook goed doen in de halfschaduw. Met zijn voorkeur voor een goed doorlaatbare en gemiddeld vruchtbare grond, is de aar ereprijs een ongecompliceerde aanvulling voor elke buitenruimte.

Weer en wind zijn geen partij voor Veronica spicata; de plant is zeer winterhard en verdraagt goed droogte. Bovendien staat hij stevig in zijn schoenen bij zeewind en stedelijke luchtvervuiling en is daarbij ook nog eens onaantrekkelijk voor de meeste ongedierte. Of u nu een kusttuin heeft, een stedelijk balkon of een gemengde border in uw landelijke tuin, deze ereprijs is een veelzijdige keuze. De mogelijkheden zijn eindeloos: als bodembedekker, solitaire blikvanger of in bloembakken op uw terras.

Met Veronica spicata haalt u een sterke, onderhoudsvriendelijke en op en top decoratieve plant in huis of tuin, die zorgt voor een continue bloei en levendigheid. Een echte must-have voor iedereen die waarde hecht aan duurzaamheid, gemak en schoonheid in de tuin. Kortom: een plant die niet alleen esthetisch een verrijking is, maar ook praktisch op alle fronten een aanwinst.

Verzorging/water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de plant in een waterige omgeving staat. Geef water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt, ongeveer eens per week.

Onderhoud

Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant te stimuleren om door te bloeien. Knip ook de stelen na de bloei terug tot de grond om de vorm en de groei van de plant te bevorderen.

Standplaats

De Veronica spicata gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte omstandigheden.

Tip

Zaai de Veronica spicata niet te diep in de grond, aangezien dit de kieming kan belemmeren. Maak de grond goed los en zaai de zaden oppervlakkig voor een optimale groei.

Veronica spicata, ook wel bekend als aar ereprijs, is een prachtige bloeiende plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en bloemperken.

Deze plant staat bekend om zijn lange, slanke bloemaren die een pop van kleur toevoegen aan elke buitenruimte. De bloemen komen in verschillende tinten, waaronder blauw, roze en wit, waardoor ze een veelzijdige keuze zijn voor tuinontwerpen.

Niet alleen is Veronica spicata decoratief, maar het heeft ook andere courante gebruiken. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt als snijbloem in boeketten en bloemstukken, waardoor het ook binnenshuis kan worden genoten.

Bovendien trekt aar ereprijs ook vlinders en bijen aan, waardoor het een gunstige keuze is voor het bevorderen van de biodiversiteit in tuinen.

Bloemkleur Blauw
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 7 tot 9
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Veronica | Ereprijs
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Zomerbloeier, Bladhoogte 20 cm, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Veronica spicata 'Alba'
Aar ereprijs
Veronica gentianoides
Gentiaan ereprijs
Veronica longifolia 'Schneeriesin'
Lange ereprijs
Veronica austriaca 'Knallblau'
Breedbladige ereprijs
Veronica spicata 'Rotfuchs'
Aar ereprijs
Veronica spicata 'Incana'
Grijze Aar ereprijs
Veronica longifolia 'Blauriesin'
Lange ereprijs
Veronica repens
Kruipende ereprijs
Veronica 'Pink Damask'
Langbladige ereprijs
Veronica spicata 'Heidekind'
Aar ereprijs