Verbascum phoeniceum

Paarse toorts

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,42 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,37 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,30 per stuk
  • Borderplant
  • Bladhoudend
  • Late voorjaarsbloeier
  • Gemengde kleuren
  • Solitair

Ontdek de charmante schoonheid van de Verbascum phoeniceum, beter bekend als de Paarse toorts. Deze opvallende vaste plant siert uw tuin met bloemen die een kleurrijk palet van violet, roze en paars tentoonspreiden. De Paarse toorts is een vroege bloeier: reeds van mei tot juni kunt u genieten van haar prachtige, kaarsachtige bloeiwijzen. Niet alleen dat, in de herfst verrast deze plant u mogelijk met een tweede bloeiperiode, waardoor uw tuin een verlengde periode van kleur en leven krijgt.

De brede, donkergroene bladeren vormen een mooi contrast met de delicate bloemen, wat resulteert in een aantrekkelijk blad-bloem samenspel. Deze plant is niet alleen mooi, maar ook bijzonder onderhoudsvriendelijk. De Voorkeur voor een goed gedraineerde bodem maakt de Paarse toorts heel geschikt voor drogere tuinomgevingen. De Verbascum phoeniceum is daarmee een ideale keuze voor tuinliefhebbers die graag een vleugje kleur toevoegen zonder zich al te veel zorgen te hoeven maken over complexe zorgvereisten.

Wanneer u op zoek bent naar een unieke en robuuste plant die zowel esthetisch aangenaam als onderhoudsarm is, dan is de Verbascum phoeniceum een uitstekende keuze. Haar prachtige bloei, gecombineerd met de eenvoud in verzorging, maakt deze plant een must-have voor elke tuinier die zijn tuin of huis wilt verrijken met een vleugje natuurlijke elegantie.

Verzorging/water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels te lang in het water staan. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bloemen om nieuwe groei te stimuleren. Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden.

Standplaats

Zet de paarse toorts op een plek waar hij voldoende zonlicht krijgt, maar ook in de halfschaduw gedijt. De plant houdt van een beschutte plek tegen de wind.

Tip

Geef de paarse toorts af en toe voeding tijdens het groeiseizoen om de bloei te bevorderen.

De Verbascum phoeniceum, ook bekend als de paarse toorts, is een prachtige en decoratieve plant die perfect is voor het opfleuren van tuinen, borders en perken. Met zijn imposante bloemtrossen in verschillende tinten paars, trekt deze plant zeker de aandacht en voegt hij een vleugje kleur toe aan elke tuin.

Naast zijn decoratieve doeleinden heeft de paarse toorts ook andere courante gebruiksmogelijkheden. Zo wordt de plant traditioneel gebruikt voor medicinale doeleinden vanwege zijn ontstekingsremmende eigenschappen. De bladeren en bloemen kunnen worden gebruikt voor het maken van thee die kan helpen bij het verlichten van hoest en keelpijn.

Verder wordt de Verbascum phoeniceum ook aangetrokken door bestuivende insecten, zoals bijen en vlinders, waardoor hij een nuttige toevoeging is aan elke tuin die bijdraagt aan de ecologische balans.

Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 3 tot 5
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Verbascum | Toorts
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Solitair, Gemengde kleuren, Late voorjaarsbloeier, Bladhoudend, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak