Verbascum chaixii 'Album'

Toorts

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,42 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,37 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,30 per stuk
  • Snijbloem
  • Bladhoudend
  • Bladhoogte 20 cm
  • Witte bloem met rood oog
  • Naam: Verbascum chaixii 'Album'
  • Bekend als: Toorts

De Verbascum chaixii 'Album', beter bekend als de toorts, is een charmante verschijning in elke tuin of huiskamer. Deze plant onderscheidt zich door zijn rechte, zilverbehaarde stengels die een romantische en haast mystieke uitstraling geven. Het meest opvallende kenmerk is echter de rijkbloeiende verschijning van zuiver witte bloemen die worden gesierd door prachtige paarse meeldraden die de bloemen echt laten opvallen.

Aan de praktische kant is de Verbascum chaixii 'Album' een ongecompliceerde plant die prima gedijt in uw tuin zolang hij maar in normale, goed gedraineerde grond staat. Hij past zich snel aan en vraagt verrassend weinig onderhoud, wat hem zeer geschikt maakt voor zowel beginnende als ervaren tuiniers. Deze toorts brengt niet alleen een esthetische waarde met zich mee, maar trekt ook nuttige insecten aan zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit van uw omgeving.

Het toevoegen van een Verbascum chaixii 'Album' aan uw tuin of interieur betekent het introduceren van een stukje natuur met een sierlijke schoonheid. Deze toorts brengt een natuurlijke en rustieke sfeer, terwijl hij tegelijkertijd een bepaalde elegantie uitstraalt. Het is de perfecte plant om een rustig plekje in huis of tuin op te fleuren of om te zorgen voor een boeiend hoogtepunt in uw bloembedden. Mis de kans niet om uw omgeving te verrijken met zijn tijdloze en veelzijdige charme.

Verzorging en water

De Verbascum chaixii 'Album' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan.

Onderhoud

Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemstelen om de plant te stimuleren om nieuwe bloemen te produceren. In het voorjaar kan de plant worden teruggesnoeid om de groei te bevorderen.

Standplaats

Deze plant gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft. De Verbascum chaixii 'Album' is geschikt voor zowel borders als potten.

Tip

Om de bloei te verlengen, kunt u regelmatig de uitgebloeide bloemen verwijderen. Dit zal de plant stimuleren om nieuwe bloemknoppen te produceren, waardoor u langer kunt genieten van de prachtige bloemen.

De Verbascum chaixii 'Album', ook wel bekend als de toorts, is een prachtige toevoeging aan elke tuin of landschap. Met zijn opvallende bloemen en zilverachtige bladeren is deze plant ideaal voor decoratief gebruik.

Niet alleen is de toorts een mooie plant om naar te kijken, het heeft ook een aantal andere courante toepassingen. Zo worden de bloemblaadjes soms gebruikt in kruidengeneeskunde vanwege hun vermeende ontstekingsremmende eigenschappen. Daarnaast kan de toorts ook worden gebruikt voor het maken van natuurlijke kleurstoffen.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 3 tot 5
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Verbascum | Toorts
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Witte bloem met rood oog, Bladhoogte 20 cm, Bladhoudend, Snijbloem

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak