Vaccinium corymbosum

Blauwe bes

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Grote, sappige blauwe bessen
 • Houdt van zure grond
 • Bladhoudend
 • Geschikt voor heidetuin
 • Rijk aan antioxidanten
 • Makkelijk te kweken

Ontdek de charme en zoetheid van de Vaccinium corymbosum, beter bekend als de blauwe bes, een prachtige toevoeging aan zowel uw eetbare tuin als uw landschapsontwerp. Deze middelgrote tot grote bladverliezende struik pronkt met glanzende, ovale, donkergroene bladeren die in de herfst transformeren naar een opvallend oranjerood spektakel.

In de bloeimaand mei kunt u genieten van de sierlijke bloemetjes van de blauwe bes, die niet alleen de tuin opfleuren, maar ook bijen en andere bestuivers aantrekken. Hoewel de plant voldoende zelf bestuivend is, kan het toevoegen van een andere variëteit de vruchtproductie verhogen, wat een weelderige oogst van sappige bessen belooft. De stevige, blauwe bessen - klein tot middelgroot en bedekt met een natuurlijke waslaag - zijn onweerstaanbaar zoet met een licht zure ondertoon, perfect voor directe consumptie, desserts of zelfgemaakte jam.

De blauwbes is een solide keuze voor de gematigde klimaten, dankzij de uitstekende winterhardheid. De plant gedijt het beste in een standplaats met volle zon tot halfschaduw en vereist een zure, humusrijke en goed doorlatende grond, die licht vochtig is. Bovendien zijn de planten relatief resistent tegen veel voorkomende ziekten, wat zorgt voor een onderhoudsvriendelijke beleving.

Met het kweken van Vaccinium corymbosum in uw tuin of huis, voegt u niet alleen een esthetische aanwinst toe, maar ook een bron van gezonde, antioxidantrijke vruchten. Of u nu een gepassioneerde kok bent, een liefhebber van tuinieren of simpelweg geniet van de pracht van natuurlijke seizoensveranderingen, de blauwe bes is een must-have die bijdraagt aan uw welzijn en tafelgenot.

Verzorging en water

Vaccinium corymbosum, ook wel bekend als blauwe bes, heeft regelmatig water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet drassig. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Gebruik bij voorkeur regenwater of gedemineraliseerd water om de pH-waarde van de grond optimaal te houden.

Onderhoud

Snoei de plant in het vroege voorjaar om de vorm en grootte te behouden. Verwijder regelmatig dode takken en bladeren om de gezondheid van de plant te bevorderen. Gebruik organische meststoffen in het groeiseizoen om de groei en vruchtzetting te stimuleren.

Standplaats

De blauwe bes gedijt het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke locatie. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst, aangezien dit de groei en vruchtzetting kan beïnvloeden. Plaats de plant in goed doorlatende zure grond voor optimale resultaten.

Tip

Plaats een dikke laag mulch rond de basis van de plant om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Dit zal ook helpen om de wortels van de plant te beschermen tegen vorst in de winter.

De blauwe bes, ook bekend als Vaccinium corymbosum, is een prachtige toevoeging aan elke tuin of landschap. Met zijn opvallende blauwe bessen en attractieve groenblijvende bladeren, is deze plant perfect voor decoratief gebruik.

Niet alleen is de blauwe bes een mooie plant, maar het heeft ook vele courante gebruiken. De bessen zijn heerlijk om vers te eten, te verwerken in jam of toe te voegen aan bakrecepten. Daarnaast hebben ze ook een hoge voedingswaarde en worden ze vaak gebruikt in smoothies of als topping op ontbijtgranen.

De blauwe bes is ook geliefd om zijn gezonde eigenschappen. De bessen bevatten veel antioxidanten en zijn goed voor de algehele gezondheid. Veel mensen gebruiken de bessen dan ook in supplementen of als natuurlijke remedie voor verschillende kwalen.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 250 cm
Plant familie Vaccinium | Grote veenbes
Standplaats Halfschaduw
Eigenschappen Heidetuin, Bladhoudend, Zure grond

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Vaccinium macrocarpon
Grote veenbes
€ 11,95