Tiarella wherryi

Schuimbloem

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,42 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,37 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,30 per stuk
  • Herfstverkleuring
  • Bladhoudend
  • Bodembedekker
  • Opvallende bladeren

Ontdek de charme van de Tiarella wherryi, beter bekend als de schuimbloem of Perzische muts, die uw tuin of huis omtovert in een oase van rust en natuurlijke schoonheid. Deze sierlijke vaste plant kenmerkt zich door zijn prachtige handvormige, gelobde bladeren die in de herfst transformeren met een opvallende rode verkleuring. Een echt seizoensgeschenk van Moeder Natuur.

Van mei tot augustus trakteert de Tiarella wherryi u op een heuse bloemenpracht. De sierlijke roomwitte, soms licht roze getinte, stervormige bloemen rijzen op in slanke bloemaren, die een sfeervol accent geven aan uw groene omgeving. De plant voelt zich het meest thuis in de beschutting van de halfschaduw of schaduw, waarbij een humusrijke, licht vochtige, maar goed doorlatende bodem de ideale voedingsbodem vormt voor deze tuinbewoner.

Zo robuust als ze mooi is, weerstaat Tiarella wherryi moeiteloos de winterse kou. Ziektes en ongedierte laten deze plant links liggen, wat haar een onderhoudsvriendelijke toevoeging maakt aan uw tuin. Ze gedijt prachtig als schaduwrijke bodembedekker, tussen de borders, of als sierlijke onderbeplanting onder rozen en struiken.

Kies voor Tiarella wherryi als u op zoek bent naar een plant die zowel betoverend is in bloei als veerkrachtig in groei. De schuimbloem is de perfecte keuze voor elke tuinier die verlangt naar een tuin die het hele seizoen door blijft schitteren. Haar geringe eisen en grootse vertoning maken de Tiarella wherryi een must-have voor een ieder die waarde hecht aan gemak en pure schoonheid.

Verzorging en water voor de Tiarella wherryi

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels constant in het water staan. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud van de Tiarella wherryi

Verwijder dode bladeren en bloemen regelmatig om de plant gezond te houden. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen.

Standplaats voor de Tiarella wherryi

De Tiarella wherryi gedijt het beste in halfschaduw tot schaduw. Plaats de plant op een plek waar hij beschermd is tegen direct zonlicht.

Tip voor de Tiarella wherryi

Gebruik mulch rond de plant om de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken.

De Tiarella wherryi, ook wel bekend als schuimbloem, is een prachtige plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en binnenruimtes.

Deze plant staat bekend om zijn aantrekkelijke bladeren en bloemen, waardoor het een populaire keuze is voor het verfraaien van tuinen, bloembedden en borders. De schuimbloem voegt een vleugje kleur en textuur toe aan elke ruimte en trekt vaak vlinders en andere bestuivers aan.

Niet alleen is de schuimbloem esthetisch aantrekkelijk, maar het heeft ook enkele courante toepassingen. Zo worden de bladeren vaak gebruikt in de bloemschikkerij vanwege hun unieke vorm en structuur. Daarnaast zijn de bladeren en wortels van de schuimbloem in sommige culturen ook gebruikt voor medicinale doeleinden.

Kortom, de Tiarella wherryi is een veelzijdige plant die zowel decoratief als functioneel kan worden gebruikt, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke tuin of binnenruimte.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 7 tot 9
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Tiarella | Schuimbloem
Standplaats Schaduw, Halfschaduw
Eigenschappen Opvallende bladeren, Bodembedekker, Bladhoudend, Herfstverkleuring

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak