Tiarella 'Tiger Stripe'

Schuimbloem

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 5,56 per stuk
  • Koop 72 voor € 5,44 per stuk
  • Koop 120 voor € 5,27 per stuk
  • Bladhoudend
  • Bladhoogte 10 cm
  • Bodembedekker
  • Prachtige tijgerstrepen op bladeren
  • Mooie witte bloemen in de lente
  • Geschikt voor schaduwrijke plekken

Ontdek de verleidelijke Tiarella 'Tiger Stripe', een prachtige toevoeging aan uw schaduwrijke tuinoases. Deze schuimbloem, ook bekend als Perzische muts, is een wintergroene tot half wintergroene vaste plant die uw tuin het hele jaar door van sfeervolle kleuren voorziet. De unieke, hartvormige bladeren hebben een lichtgroene kleur met subtiele behaarde accenten en zijn gelobd en getand aan de randen. In de herfst beleef je een extra kleurenpracht wanneer de bladeren transformeren naar een diepbruinrode tint.

Van april tot juni verschijnen de wit-roze, soms zacht roze getinte, vijfbladige sterbloempjes in luchtige bloemaren, die een romantische flair toevoegen aan elke hoek van uw tuin. Deze bloemen trekken niet alleen uw aandacht, maar ook die van vriendelijke tuinbewoners, zoals bijen en vlinders.

De Tiarella 'Tiger Stripe' is niet veeleisend wat betreft haar standplaats en gedijt goed in de beschutte halfschaduw of schaduw. Ze prefereert een goed doorlaatbare, humusrijke en licht vochtige bodem. Haar winterhardheid maakt haar een robuuste keuze voor de schaduwtuin, in borders of zelfs als charmante onder beplanting van rozen en struiken.

Kies voor de Tiarella 'Tiger Stripe' als u op zoek bent naar een onderhoudsvriendelijke, wintergroene plant die uw tuin een verfijnde uitstraling geeft en haar schoonheid probleemloos door de seizoenen heen behoudt. Met haar subtiele bloemen en veranderende bladkleuren is deze schuimbloem dé keuze om een schaduwrijke plek in huis of tuin op natuurlijke wijze op te fleuren.

Verzorging en water

De Tiarella 'Tiger Stripe' heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water, zodat de bladeren voor de nacht droog zijn. Gebruik regenwater of kalkarm water als dat mogelijk is.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. In het voorjaar kun je de plant wat bijmesten met een organische plantenvoeding.

Standplaats

De Tiarella 'Tiger Stripe' gedijt het beste op een plek met halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende grond. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden.

Tip

Als je wilt dat je Tiarella 'Tiger Stripe' goed blijft groeien, overweeg dan om in het voorjaar wat compost of organische mulch aan de grond toe te voegen. Dit zal de grond voeden en helpen om vocht vast te houden.

De Tiarella 'Tiger Stripe', ook wel bekend als schuimbloem, is een prachtige plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden. Met zijn opvallende tijgerstrepen op de bladeren en sierlijke bloemen, voegt deze plant een mooie en interessante touch toe aan elke tuin of landschap.

Niet alleen is de Tiarella 'Tiger Stripe' een decoratieve plant, maar het heeft ook enkele courante gebruiken. Vanwege zijn groundcover-kwaliteiten wordt deze plant vaak gebruikt als bodembedekker in tuinen en landschappen. Het kan helpen bij het onderdrukken van onkruid en het bevorderen van een gezonde bodemstructuur.

Bovendien staat de Tiarella 'Tiger Stripe' erom bekend dat het aantrekkelijk is voor bijen en vlinders, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan tuinen die gericht zijn op het ondersteunen van de biodiversiteit.

Bloemkleur Roze
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 11 tot 13
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Tiarella | Schuimbloem
Standplaats Schaduw, Halfschaduw
Eigenschappen Bodembedekker, Bladhoogte 10 cm, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak