Tamarix ramosissima 'Pink Cascade'

Tamarisk

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 10 voor € 9,86 per stuk
  • Overhangende twijgen
  • Struik die kan uitgroeien tot boom
  • Sterke groeier

De Tamarix ramosissima 'Pink Cascade', beter bekend als tamarisk, is een karaktervolle en veelzijdige plant die elke tuin kan verrijken. Deze middelgrote, bladverliezende struik transformeert met zijn losse, opgaande groeivorm en sierlijk overhangende takken iedere buitenruimte in een betoverend tafereel. Vooral tussen juni en september wanneer de tamarisk pronkt met zijn prachtige roze bloemen in smalle, lange trossen, creëert het een romantische en kleurrijke ambiance.

De frisgroene, geveerde en schubvormige bladeren vormen een stijlvol contrast met de opvallende bloemen, waardoor de struik een visueel aantrekkelijk element is doorheen alle seizoenen. De 'Pink Cascade' is een niet veeleisende plant als het op standplaats aankomt, een sterke groeier die zowel in rijke als arme grondsoorten wortel kan schieten. Deze robuuste struik is extreem winterhard en daarnaast ook tolerant voor zoute zeewind, waardoor hij zeer geschikt is voor kustgebieden of stedelijke omgevingen met luchtverontreiniging.

Zijn ziekteresistentie en geringe behoefte aan onderhoud maken de Tamarix ramosissima 'Pink Cascade' een ideale plant voor zowel ervaren tuiniers als beginners. Met zijn adembenemende roze bloemenzee is de tamarisk een must-have voor iedereen die met weinig moeite een lang bloeiende en onderhoudsarme blikvanger in de tuin of het stadsbalkon wil introduceren. Voeg wat kleur en elegantie toe aan jouw buitenruimte met deze charmante struik.

Verzorging en water

Om je Tamarix ramosissima 'Pink Cascade' gezond te houden, is het belangrijk om hem regelmatig water te geven. Houd de grond licht vochtig, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Geef in de zomermaanden extra water bij warm weer.

Onderhoud

Deze plant heeft niet veel onderhoud nodig. Verwijder dode of beschadigde takken om de plant gezond te houden. Je kunt de plant ook licht snoeien om hem in vorm te houden.

Standplaats

De Tamarix ramosissima 'Pink Cascade' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd te felle middagzon. Deze plant kan goed gedijen in veel verschillende soorten bodems, zolang deze maar goed doorlatend zijn.

Tip

Een goed moment om de Tamarix ramosissima 'Pink Cascade' licht te snoeien is na de bloei in het voorjaar. Dit helpt de plant om zijn vorm te behouden en zorgt ervoor dat hij het volgende jaar weer prachtig bloeit.

Het Tamarix ramosissima 'Pink Cascade', ook bekend als de Tamarisk, is een prachtige plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en landschappen. Met zijn sierlijke, hangende takken en delicate roze bloemen is het een echte blikvanger in elke tuin.

Niet alleen is de Tamarisk een mooie toevoeging aan elke buitenruimte, maar het heeft ook enkele courante toepassingen. Vanwege zijn hoge tolerantie voor zout en droge bodems, wordt deze plant vaak gebruikt in kustgebieden en andere droge, zanderige omgevingen. Daarnaast heeft de Tamarisk ook de eigenschap om de bodemerosie tegen te gaan, waardoor het een populaire keuze is voor het stabiliseren van dijken en oevers.

Bloemkleur Roze
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 500 cm
Plant familie Tamarix | Tamarisk
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Sterke groeier, Struik die kan uitgroeien tot boom, Overhangende twijgen

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Tamarix Tetrandra
Tamarisk
Vanaf € 10,95
Tamarix ramosissima 'Pink Cascade'
Tamarisk