Syringa microphylla 'Superba'

Sering

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Bloemen in tuilen
  • Paarsroze bloemen
  • Rijkbloeiend
  • Geurend
  • Solitair
  • Kleinbladige sering
De Syringa microphylla 'Superba', beter bekend als sering, is een charmante aanwinst voor elke tuinliefhebber op zoek naar een middelgrote, bladverliezende struik met een heerlijke geur en aantrekkelijke bloei. Met een compacte groeivorm die na ongeveer 10 jaar tot een hoogte en breedte van ongeveer 2 meter reikt, is deze soort bijzonder geschikt voor kleinere tuinen en zelfs voor grote plantenbakken op een terras.

De bladeren zijn eivormig tot eirond met een heldere, donkergroene kleur die voor een rustgevende groene achtergrond zorgt. Maar wat de Syringa microphylla 'Superba' werkelijk speciaal maakt, zijn de betoverend helderroze tot lila roze bloemen, die in kleine, geurende trossen de lucht van de late lente tot de vroege zomer met hun bedwelmende parfum vullen.

Deze sering is niet alleen een lust voor het oog, maar ook verrassend eenvoudig in onderhoud. Hij gedijt het beste op een zonnige plaats waar hij dagelijks 5 tot 6 uur direct zonlicht ontvangt, wat essentieel is voor een overvloedige bloei. Qua bodem heeft de 'Superba' een voorkeur voor een neutrale tot kalkrijke grond en eens goed gevestigd, is deze sering goed winterhard en bestand tegen zeewind en stedelijke luchtvervuiling.

Haal de Syringa microphylla 'Superba' in huis of in de tuin om je te verzekeren van een jaarlijkse kleurrijke en geurige traktatie die vlinders naar je tuin zal lokken en je zintuigen zal prikkelen. Met zijn onderhoudsvriendelijke karakter en robuuste gestel is deze sering de perfecte plant voor zowel ervaren tuiniers als beginnende liefhebbers van bloeiende struiken.

Verzorging en water

De Syringa microphylla 'Superba' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de plant in een plas water staat.

Onderhoud

Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden en om nieuwe takken te stimuleren. Verwijder ook regelmatig dode of zieke takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

Standplaats

Deze Sering groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en dat de grond goed gedraineerd is.

Tip

Geef de Syringa microphylla 'Superba' af en toe organische mest om de bloei en groei te stimuleren. Dit zal resulteren in een nog gezondere en mooiere plant.
De Syringa microphylla 'Superba', ook wel bekend als de Sering, is een prachtige struik die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en landschappen. Met zijn geurige en kleurrijke bloemen is de Sering een populaire keuze voor het creëren van een mooie en sfeervolle omgeving.

Naast zijn decoratieve waarde, heeft de Sering ook andere courante gebruiken. De bloemen kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om een heerlijke geur in huis te verspreiden of om boeketten en bloemstukken te maken. Bovendien worden de bloemen vaak gebruikt in de parfumindustrie vanwege hun aangename geur.

In de traditionele geneeskunde worden de bloemen en bladeren van de Sering ook gebruikt vanwege hun vermeende medicinale eigenschappen. Ze worden vaak toegepast voor hun ontstekingsremmende en kalmerende effecten.

Al met al is de Syringa microphylla 'Superba' een veelzijdige en mooie plant die zowel decoratief als functioneel gebruikt kan worden. Met zijn geurige bloemen en diverse toepassingsmogelijkheden, is het een waardevolle toevoeging aan elke tuin.
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 250 cm
Plant familie Syringa | Gewone sering
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Solitair, Geurend, Rijkbloeiend, Paarsroze bloemen, Bloemen in tuilen

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Syringa vulgaris 'Charles Joly'
Gewone sering
Syringa Vulgaris 'Andenken Ludwig Spaeth'
Gewone sering
Vanaf € 18,95
Syringa Vulgaris 'Katherine Havemeyer'
Gewone sering
Vanaf € 18,95
Syringa vulgaris 'Belle De Nancy'
Gewone sering
Syringa patula 'Miss Kim'
Sering
Syringa Vulgaris 'Madame Lemoine'
Gewone sering
Vanaf € 18,95
Syringa Vulgaris 'Michel Buchner'
Gewone sering
Vanaf € 18,95
Syringa vulgaris 'Mrs Edward Harding'
Gewone sering

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.