Symphytum rubrum

Smeerwortel

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,99 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,93 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,84 per stuk
  • Borderplant
  • Decoratief
  • Bladhoogte 25 cm
  • Bodembedekker
  • Voorjaarsbloeier

De Symphytum rubrum, beter bekend als de smeerwortel, is een charmante aanvulling op elke tuin of plantencollectie binnenshuis. Met zijn grove, diepgroene bladeren en aantrekkelijke hangende trossen rozerode bloemen, biedt deze plant een unieke esthetiek die zich onderscheidt van de meer gebruikelijke flora. Hoewel de smeerwortel een gematigde groeier is, compenseert hij dit met een opvallend lange bloeiperiode, waardoor je bijna het gehele seizoen kunt genieten van zijn bloeiende pracht.

Voor de beste groeiresultaten verkiest de Symphytum rubrum een zonnige tot half schaduwrijke locatie. Daarnaast floreert de plant in een voedzame, goed doorlatende grond, waardoor hij ideaal is voor een tuinier die aandacht aan bodemkwaliteit besteedt. Deze smeerwortel is niet alleen mooi maar ook functioneel; hij kan gebruikt worden in verschillende tuinontwerpen om contrast en kleur toe te voegen.

De beslissing om Symphytum rubrum in uw tuin of huis op te nemen, geeft een blijvende waarde door de unieke schoonheid en lange bloeitijd van de plant. Deze duurzame plant biedt maanden aan visueel genot en vormt een prachtig natuurlijk decor. Of u nu op zoek bent naar een subtiele touch voor uw tuin of een levendige splash van kleur in huis, de smeerwortel is een uitstekende keuze die belooft de omgeving op te fleuren.

Verzorging en water

Smeerwortel heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar vermijd wel dat de plant in drassige grond staat. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te voorkomen.

Onderhoud

Knip de uitgebloeide bloemen regelmatig weg om nieuwe bloei te stimuleren. Daarnaast kun je in het voorjaar de oude bladeren terugsnoeien om de plant weer ruimte te geven om te groeien.

Standplaats

Smeerwortel gedijt het beste op een plek in de schaduw of halfschaduw. Plaats de plant op een beschutte plek in de tuin, uit de buurt van felle zonnestralen.

Tip

Smeerwortel is een uitstekende bodembedekker en helpt de grond te verbeteren. Gebruik de bladeren als mulch rondom andere planten om de bodemvochtigheid te behouden en de groei te bevorderen.

De Symphytum rubrum, ook wel bekend als smeerwortel, is een prachtige plant die vaak wordt gebruikt vanwege zijn decoratieve waarde. Met zijn diepgroene bladeren en dieprode bloemen, is deze plant een aanwinst voor elke tuin of bloembed.

Naast zijn esthetische waarde, wordt smeerwortel ook gebruikt vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen. De wortels en bladeren van de plant bevatten stoffen die kunnen helpen bij de genezing van wonden en huidaandoeningen. Daarnaast kan smeerwortel worden gebruikt als natuurlijke meststof voor andere planten, vanwege zijn hoge gehalte aan voedingsstoffen.

Van oudsher wordt smeerwortel ook gebruikt als veevoer, vanwege zijn hoge gehalte aan eiwitten en mineralen. Het kan worden toegevoegd aan diervoeder om de gezondheid en de voedingswaarde te bevorderen.

Bloemkleur Rood
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 6 tot 9
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Symphytum | Smeerwortel
Standplaats Schaduw
Eigenschappen Voorjaarsbloeier, Bodembedekker, Bladhoogte 25 cm, Decoratief, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak