Symphoricarpos doorenbos 'Amethyst'

Sneeuwbes

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 10 voor € 9,86 per stuk
  • Vakbeplanting
  • Bodembedekker
  • Sterke groeier
  • Mooie paarse bessen in de herfst
  • Trekt vogels aan
  • Winterhard

De Symphoricarpos doorenbos 'Amethyst', beter bekend als de sneeuwbes, is een veelzijdige en charmante aanvulling op elke tuin of buitenruimte. Deze uitnodigende heester kent een compacte, ronde groeiwijze en is geliefd vanwege zijn eenvoudige zorg en aantrekkelijke uiterlijk. De bladeren zijn klein en hebben een fraai eivormig tot elliptisch silhouet, getooid in een serene blauwgroene kleur, die rust en natuurlijke schoonheid aan het tuinpalet toevoegt.

Tijdens de zomermaanden, specifiek in juni en juli, begiftigt de Symphoricarpos doorenbosii 'Amethyst' de tuinier met fijne groenwitte, klokvormige bloempjes die het hart van elke natuurminnende passant sneller doen kloppen. Maar de ware schat van deze plant wordt onthuld wanneer deze bloemen plaatsmaken voor de kenmerkende ronde bessen die een violet paarse kleur dragen, hiermee een opvallend visueel spektakel biedend en een conversation piece voor iedere voorbijganger.

Dankzij haar niet veeleisende natuur, is de sneeuwbes een ideale keuze voor tuinders van elk niveau. Ze stelt weinig eisen aan de bodem en gedijt zowel in de volle zon als in de halfschaduw, wat haar bijzonder veelzijdig maakt in het tuinontwerp. Bovendien is de plant winterhard en daarmee bestand tegen de koude maanden. Ook draagt zij bij aan de biodiversiteit door bijen en vlinders te lokken met haar bloemen, wat haar een milieuvriendelijke toevoeging maakt.

Met haar tolerantie voor zeewind en luchtverontreiniging, presenteert de Symphoricarpos doorenbos 'Amethyst' zichzelf als een robuuste en duurzame keuze voor tuinen in stedelijke gebieden of kustregio's. De plant staat bekend om haar weerstand tegen ziektes en ongedierte, wat resulteert in een zorgeloze groeiervaring.

Kortom, de Symphoricarpos doorenbos 'Amethyst' is een echte aanwinst vanwege haar unieke bessen, aantrekkelijk groen loof, en de ondersteuning van lokale fauna. Ze vormt een prachtige, onderhoudsarme toevoeging die zowel esthetische schoonheid als ecologische waarde naar uw huis of tuin brengt. Mis de kans niet om deze speciale plant in uw eigen leefomgeving te verwelkomen.

Verzorging en water

De Symphoricarpos doorenbos 'Amethyst' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in drassige omstandigheden staan. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water, zodat de bladeren de tijd hebben om te drogen voordat de avond valt.

Onderhoud

Om deze plant gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen en dode takken te verwijderen. Dit bevordert de groei van nieuwe bloemen en creëert een verzorgde uitstraling. Verder heeft de Symphoricarpos doorenbos 'Amethyst' geen speciaal onderhoud nodig.

Standplaats

Deze plant gedijt goed in zowel zon, halfschaduw als schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en dat de plant voldoende lucht circulatie heeft.

Tip

Als de bladeren van de Symphoricarpos doorenbos 'Amethyst' er wat slap bijhangen, geef de plant dan wat extra water en spuit de bladeren lichtjes met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Hierdoor zal de plant weer snel herstellen.

Symphoricarpos doorenbos 'Amethyst', ook bekend als sneeuwbes, is een prachtige sierplant die vaak wordt gebruikt in tuinen en landschappen vanwege zijn decoratieve uitstraling. Met zijn opvallende paarse bessen en rijke groene bladeren voegt deze plant kleur en interesse toe aan elke buitenruimte.

Naast zijn decoratieve waarde wordt sneeuwbes ook vaak gebruikt als bodembedekker. De dichte groei en overhangende takken maken het een uitstekende keuze voor het vullen van lege ruimtes en het onderdrukken van onkruidgroei.

Vanwege de aantrekkelijke bessen is sneeuwbes ook geliefd bij vogelliefhebbers. De bessen trekken vogels aan en bieden voedsel voor hen, waardoor de plant niet alleen mooi is om naar te kijken, maar ook bijdraagt aan het behoud van de lokale vogelpopulatie.

Bloemkleur Roze
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Symphoricarpos | Sneeuwbes
Standplaats Schaduw, Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Sterke groeier, Bodembedekker, Vakbeplanting

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Symphoricarpos chenaultii
Sneeuwbes
Symphoricarpos Chenaultii 'Hancock'
Sneeuwbes
Vanaf € 1,25