Stokesia laevis

Korenbloemaster

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 4,51 per stuk
  • Koop 72 voor € 4,42 per stuk
  • Koop 120 voor € 4,28 per stuk
  • Borderplant
  • Snijbloem
  • Bladhoudend
  • Bladhoogte 15 cm
  • Paarsroze bloemen
  • Korenbloemaster

Ontdek de prachtige Stokesia laevis, beter bekend als de Korenbloemaster, een langbloeiende vaste plant die een charmante aanvulling vormt op elke huis- of tuinomgeving. Met haar grote lilablauwe bloemen tovert ze elke alledaagse plek om tot een spektakel van kleur en natuurlijke schoonheid.

Deze winterharde groenblijvende plant bereikt een hoogte van ongeveer 50 cm en heeft een opgaande groeiwijze. De Korenbloemaster blijft het liefst op een warme en beschutte locatie, waar ze volop kan genieten van de zonneschijn, maar tegelijkertijd beschut tegen de harde, koude wind staat. Hoewel ze winterhard is, kan Stokesia laevis in de koudere maanden baat hebben bij extra bescherming om de vorst het hoofd te bieden.

Deze lang- en rijkbloeiende schoonheid zorgt voor een continue stroom van kleur in uw buitenruimte, vanaf midden zomer tot ver in de herfst. Haar weerbaarheid en eenvoud in onderhoud maken haar tot een ideale keuze voor zowel ervaren tuiniers als beginners.

Kortom, de Stokesia laevis is een must-have vanwege haar weerstand tegen koude temperaturen, haar langdurige en rijke bloeiperiode en de onweerstaanbare aantrekkingskracht van haar lilablauwe bloemen. Voeg deze prachtige plant toe aan uw tuincollectie om een stukje serene schoonheid en een vleugje kleur toe te voegen, die uw dagelijkse leven ongetwijfeld zullen verrijken.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bladeren en uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden. Knip de plant in het voorjaar terug om nieuwe groei te stimuleren.

Standplaats

Zet de Stokesia laevis op een zonnige plek in de tuin. Deze plant houdt van veel zonlicht en zal het beste groeien op een plek met minstens 6 uur direct zonlicht per dag.

Tip

Stimuleer de bloei door regelmatig te bemesten met een organische meststof. Dit zal zorgen voor gezonde, weelderige bloemen gedurende het groeiseizoen.

De Stokesia laevis, ook wel bekend als Korenbloemaster, is een prachtige en veelzijdige plant die ideaal is voor decoratief gebruik in tuinen en bloemperken.

Met zijn opvallende paarse bloemen en langdurige bloeiperiode, voegt de Korenbloemaster een vleugje kleur toe aan elke tuin. Het is een favoriete keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een plant die langdurig bloeit en weinig onderhoud vereist. Deze plant is ook aantrekkelijk voor bijen, vlinders en andere bestuivers, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke biodiverse tuin.

Buiten het decoratieve gebruik heeft de Stokesia laevis ook andere courante toepassingen. De wortels van de plant worden soms gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege hun mogelijke ontstekingsremmende eigenschappen. Daarnaast kan de plant worden gebruikt als snijbloem, waardoor u uw huis kunt opfleuren met prachtige boeketten.

Kortom, of u nu op zoek bent naar een aantrekkelijke toevoeging aan uw tuin of naar een plant met nuttige toepassingen, de Stokesia laevis is een uitstekende keuze.

Bloemkleur Blauw
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 9 tot 11
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Stokesia | Korenbloemaster
Standplaats Zon
Eigenschappen Paarsroze bloemen, Bladhoogte 15 cm, Bladhoudend, Snijbloem, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak