Spiraea japonica 'Goldflame'

Spierstruik

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Herfstverkleuring
  • Compacte groei
  • Groepsbeplanting
  • Laagblijvend
  • Rijkbloeiend
Ontdek de charme van de Spiraea japonica 'Goldflame', een betoverende spierstruik die een zee van kleur aan uw tuin of terras toevoegt. Deze compacte heester valt op door zijn unieke seizoensgebonden kleurenspel; in het voorjaar ontspringen de eivormige bladeren in een diep bronzen rode tint, die geleidelijk overgaat in een schitterende goudkleur in de warme zomermaanden, om daarna weer te transformeren naar een rijke bronsrode gloed in de herfst.

De Spiraea japonica 'Goldflame' is niet enkel een lust voor het oog door het blad, maar schenkt u ook van juni tot augustus een genereuze bloei van delicaat roze bloemen, gegroepeerd in aantrekkelijke platte tuilen. Deze vrolijke kleurenexplosie is perfect om eenjarig hout te accentueren en brengt een levendige toets in elke groene ruimte.

Qua standplaats is de spierstruik niet veeleisend – een zonnige tot licht beschaduwde plek met een goed doorlaatbare, koele en vochtige grond volstaat om te floreren. Bovendien is de plant uiterst winterhard en biedt weerstand tegen zeewind en stedelijke vervuiling, terwijl ze ongedierte en ziektes moeiteloos afweert.

Neem de Spiraea japonica 'Goldflame' in huis of in uw tuin als u op zoekt bent naar een onderhoudsvriendelijke heester die niet alleen een prachtige bloemenweelde biedt, maar ook gedurende het gehele groeiseizoen met dynamische bladkleuren uw buitenruimte doet opleven. Met dit groen juweel creëert u moeiteloos een sfeervol en kleurrijk tuinbeeld dat u elke dag weer zal betoveren.

Verzorging en water

Om de Spiraea japonica 'Goldflame' gezond te houden, is het belangrijk om de plant regelmatig water te geven. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd overmatig water geven. Vooral tijdens warme zomerdagen heeft de plant wat extra water nodig. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water, zodat de grond gedurende de dag kan drogen.

Onderhoud

Het onderhouden van de Spiraea japonica 'Goldflame' is vrij eenvoudig. Het is belangrijk om de plant in het voorjaar te snoeien, zodat deze zijn mooie vorm behoudt. Door regelmatig oude bloemen en dode takken te verwijderen, stimuleer je de groei van nieuwe bloemen en houd je de plant gezond.

Standplaats

De ideale standplaats voor de Spiraea japonica 'Goldflame' is in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt, maar vermijd te felle middagzon, vooral in warme klimaten.

Tip

Een handige tip voor het onderhouden van de Spiraea japonica 'Goldflame' is om een mulchlaag aan te brengen rond de plant. Dit helpt de grond vochtig te houden, zorgt voor een verbetering van de bodemstructuur en vermindert de groei van onkruid rondom de plant.
De Spiraea japonica 'Goldflame', ook wel bekend als de Spierstruik, is een prachtige en veelzijdige plant die perfect is voor decoratief gebruik in de tuin. Met zijn opvallende bladeren die in het voorjaar en de zomer een prachtige gouden tint hebben, voegt deze plant een heldere en kleurrijke uitstraling toe aan elke tuin of landschap.

Naast zijn decoratieve waarde, is de Spierstruik ook nuttig voor andere courante doeleinden. De plant trekt bijen, vlinders en andere bestuivers aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan de Spierstruik worden gebruikt als haagplant, bodembedekker of als onderdeel van een bloemenborder.

Kortom, de Spiraea japonica 'Goldflame' is een veelzijdige en aantrekkelijke plant die perfect is voor decoratief gebruik in de tuin, en daarnaast ook andere praktische toepassingen heeft.
Bloemkleur Roze
Bloeimaand
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Spiraea | Spierstruik
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Rijkbloeiend, Laagblijvend, Groepsbeplanting, Compacte groei, Herfstverkleuring

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Spiraea japonica 'Anthony Waterer'
Spierstruik
Vanaf € 3,75
Spiraea Vanhouttei
Spierstruik
Vanaf € 3,75
Spiraea japonica 'Firelight'
Struikspirea
Spiraea japonica 'Froebelii'
Struikspirea
Spiraea cinerea 'Grefsheim'
Struikspirea
Spiraea Nipponica 'Snowmound'
Spierstruik
Vanaf € 3,75
Spiraea japonica 'Goldmound'
Struikspirea
Spiraea japonica 'Genpei' (= 'Shirobana')
Spierstruik
Vanaf € 3,75
Spiraea japonica 'Crispa'
Struikspirea