Solidago 'Strahlenkrone'

Guldenroede

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,80 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,74 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,66 per stuk
  • Borderplant
  • Snijbloem
  • Goudgele bloemen
  • Bladhoogte 50 cm
  • Rijkbloeiend
  • Zomerbloeier

De Solidaga 'Strahlenkrone', ook bekend als guldenroede, is een charmante toevoeging aan elke tuin of border met zijn weelderige bossige groeivorm en een overvloed aan goudgele bloemen. De donkergroene tot middengroene smalle bladeren vormen een prachtig contrast met de heldergele tot goudgele bloemen die bloeien van juli tot en met september. De bloemen verschijnen in dichte, horizontaal geplaatste pluimen, waardoor ze een visueel opvallende verschijning zijn.

Deze vastberaden bloeier geeft de voorkeur aan een zonnige tot halfschaduwrijke plek en is niet kieskeurig over de bodem, zolang deze maar goed gedraineerd is. Ideaal voor de tuinier die de voorkeur geeft aan low-maintenance planten, want de guldenroede is zeer winterhard en kan goed tegen droge periodes. Bijkomende voordelen zijn de aantrekkingskracht op een verscheidenheid van nuttige insecten zoals vlinders en bijen, wat zorgt voor een levendige en gezonde tuin.

Naast de esthetische en ecologische voordelen heeft deze plant ook een hoge tolerantie voor strooizout en luchtverontreiniging, waardoor het een uitstekende keuze is voor stedelijke omgevingen. Ziektes en ongedierte laten de Solidaga 'Strahlenkrone' meestal met rust, wat betekent dat u er lang van kunt genieten met minimale zorgen.

Met de Solidaga 'Strahlenkrone' in uw tuin of thuis, haalt u een stukje natuurschoon binnen dat niet alleen een lust voor het oog is, maar ook een bijdrage levert aan het lokale ecosysteem. Het is een plant die blijft geven, met weinig vraag en veel beloning. Kortom, een gouden keuze voor uw buitenruimte.

Verzorging en water

De Solidago 'Strahlenkrone' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd wateroverlast. Geef in de wintermaanden minder water om wortelrot te voorkomen.

Onderhoud

Snoei de Solidago 'Strahlenkrone' in het voorjaar om de plant compact te houden en om de bloei te bevorderen. Verwijder ook regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Voeg in het voorjaar een laagje compost toe als meststof.

Standplaats

Deze plant gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond, bij voorkeur op een plek waar de grond niet te nat is.

Tip

De Solidago 'Strahlenkrone' trekt veel bijen en vlinders aan, dus het is een goede keuze als je een bloemrijke tuin wilt creëren. Geniet van de bloemenpracht en het leven in je tuin!

Solidago 'Strahlenkrone', ook wel bekend als Guldenroede, is een prachtige plant die vaak wordt gebruikt ter decoratie in tuinen en bloemstukken.

Met zijn heldergele bloemen en lange bloeiperiode is deze plant een mooie toevoeging aan borders en bloembedden, en trekt hij ook vlinders en bijen aan.

Daarnaast heeft Guldenroede ook enkele courante gebruiken, zoals het gebruik van de gedroogde bloemen en bladeren in kruidengeneeskunde. De plant wordt vaak gebruikt vanwege zijn ontstekingsremmende en diuretische eigenschappen.

Kortom, Solidago 'Strahlenkrone' is niet alleen een prachtige decoratieve plant, maar heeft ook enkele praktische toepassingen.

Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 6 tot 9
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Solidago | Guldenroede
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Zomerbloeier, Rijkbloeiend, Bladhoogte 50 cm, Goudgele bloemen, Snijbloem, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak