Sla Pluksla Red Salad Bowl

Sla Pluksla Red Salad Bowl

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Snelle groei
  • Rijke smaak
  • Makkelijk te plukken
  • Mooie rode kleur
  • Geschikt voor kleine tuinen
  • Rijk aan vitaminen en mineralen

Zoekt u een sierlijke toevoeging aan uw eetbare tuin of een elegante variatie voor uw salade? De 'Red Salad Bowl' pluksla biedt het beste van twee werelden. Deze variëteit van eikenbladsla staat bekend om zijn prachtige roodgetinte bladeren die een vleugje kleur en klasse toevoegen aan elke moestuin of schaal. Het losse groeipatroon zorgt ervoor dat u naar behoefte bladeren kunt plukken, terwijl de rest van de plant doorgroeit.

Het zaaien van deze pluksla is een fluitje van een cent. Of u nu kiest voor zaaien in een beschutte kweekbak, in potjes of direct in de volle grond, houd een zaaidiepte aan van ongeveer 0,5 tot 1 centimeter. Met een optimale kiemtemperatuur tussen 10 en 20 °C en een gemiddelde kiemduur van maar 8 dagen, kunt u al snel genieten van uw eigen verse sla. De verpakking bevat 2 gram zaad, wat neerkomt op ongeveer 1600 zaden, ruim voldoende voor een royale oogst.

Met een plantafstand van circa 30 centimeter heeft elke sla plant genoeg ruimte om te groeien en gedijt het beste in rijtjes eveneens 30 centimeter uit elkaar geplaatst. Wanneer de plantjes opkomen, kunt u ze uitdunnen zodat er voldoende ruimte overblijft voor iedere plant om zich te ontwikkelen.

Het toevoegen van 'Red Salad Bowl' pluksla aan uw tuin of balkonbox betekent niet alleen het verrijken van uw maaltijden met een gezonde, zelfgekweekte ingrediënt, maar ook een verrijking van het esthetische landschap. Met zijn aantrekkelijke, dieprode bladeren is deze sla een plezier voor zowel het oog als de smaakpapillen. Voeg een toets van elegantie toe aan uw groene ruimte en geniet van altijd verse en smakelijke sla, rechtstreeks uit eigen tuin!

Verzorging en water

De Pluksla Red Salad Bowl heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef de plant water aan de basis om te voorkomen dat de bladeren nat worden en gaan rotten. Water geven in de ochtend is het beste, zodat eventueel overtollig water gedurende de dag kan verdampen.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bladeren en controleer de plant op eventuele plagen. Houd de omgeving rondom de plant schoon en vrij van onkruid, zodat de Pluksla optimaal kan groeien. Voeg indien nodig meststof toe om de groei te bevorderen.

Standplaats

De Pluksla Red Salad Bowl groeit het beste in een lichte, zonnige omgeving. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt, maar vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag. De plant gedijt goed in goed gedraineerde grond.

Tip

Probeer de pluksla regelmatig te oogsten door de bladeren dicht bij de basis af te snijden. Dit stimuleert de groei van nieuwe bladeren en zorgt ervoor dat de plant langer productief blijft.

De Pluksla Red Salad Bowl is een perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een decoratieve toevoeging aan hun tuin of binnenruimte. De prachtige rode bladeren vormen een aantrekkelijk contrast met groenere planten en voegen een levendige uitstraling toe aan elke omgeving.

Niet alleen is deze sla geschikt voor decoratief gebruik, maar het is ook een uitstekend ingrediënt voor verse, smakelijke salades. De blaadjes hebben een zachte, boterachtige textuur en een milde, frisse smaak. Het toevoegen van Pluksla Red Salad Bowl aan uw gerechten zal een kleurrijke en voedzame boost geven.

Bovendien kan deze sla gemakkelijk worden gekweekt in tuinen, moestuinen of zelfs in potten binnenshuis. Het vereist weinig onderhoud en kan gedijen in verschillende klimaten, waardoor het een veelzijdige keuze is voor zowel beginnende als ervaren tuiniers.

Biologische zaden Nee
Merk Vt-zaden
Inhoud verpakking Ca. 2 gr
Zaaimaand
Oogsttijd

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak