Scabiosa caucasica 'Perfecta'

Duifkruid

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,61 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,56 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,48 per stuk
  • Helderblauwe bloemen
  • Vlinderplant
  • Snijbloem
  • Bladhoogte 30 cm
  • Lange bloeier
  • Zomerbloeier

Ontdek de charmante schoonheid van de Scabiosa caucasica 'Perfecta', beter bekend als duifkruid. Deze bladverliezende vaste plant zal u betoveren met haar polvormende structuur en de prachtige grijsgroene tot blauwgroene lansvormige bladeren. Aan de basis zijn de bladeren volledig, terwijl de bovenste bladeren gelobd zijn voor een speels effect in uw tuin of plantsoen.

In de bloeiperiode van juni tot en met september verschijnen er betoverende lavendel blauwe solitaire bloemen die een licht centrum hebben, waarmee deze plant een ware eyecatcher is in elke buitenruimte. Voor een optimale en langdurige bloei is het aan te raden regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Dit duurzame exemplaar van duifkruid gedijt het beste op een zonnige plek in een neutrale en zeer goed doorlaatbare bodem. Let wel op: deze plant houdt absoluut niet van 'natte voeten'. Ondanks haar voorkeur voor droge condities, is de Scabiosa caucasica 'Perfecta' opmerkelijk winterhard en droogtetolerant. Zelfs in omgevingen met zeewind en luchtvervuiling weet zij goed te floreren. Bovendien is ze nagenoeg immuun voor ziektes of ongedierte.

Of u nu een informele border wilt creëren of op zoek bent naar een prachtige snijbloem om binnenshuis van te genieten, Scabiosa caucasica 'Perfecta' biedt het allemaal. Haar onderhoudsvriendelijke karakter en de lange bloeiperiode maken haar een waardevolle aanvulling voor iedereen die met minimale inspanning maximaal van de natuurlijke schoonheid wil genieten. Laat duifkruid het natuurlijke kunstwerk in uw tuin of huis zijn, waar u seizoen na seizoen van zult genieten.

Verzorging/water

De Scabiosa caucasica 'Perfecta' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat.

Onderhoud

Om de plant gezond te houden, is het belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen. Dit stimuleert de groei van nieuwe bloemen en verlengt de bloeiperiode.

Standplaats

Zet de Scabiosa caucasica 'Perfecta' op een zonnige plek in de tuin. Deze plant gedijt het beste in volle zon en zal daar prachtige bloemen produceren.

Tip

Een handige tip voor het onderhouden van de Scabiosa caucasica 'Perfecta' is om de plant in het najaar terug te snoeien. Hierdoor zal de plant in het voorjaar weer volop bloeien.

Het duifkruid, ook wel bekend als Scabiosa caucasica 'Perfecta', is een plant die vaak wordt gebruikt in tuinen vanwege zijn decoratieve uitstraling. Met zijn prachtige paarse bloemen en lange bloeiperiode is het een favoriete keuze voor tuiniers.

Naast het decoratieve gebruik, heeft het duifkruid ook andere courante toepassingen. Zo staat het bekend om zijn aantrekkingskracht op vlinders en bijen, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan tuinen die gericht zijn op het aantrekken van bestuivers. Daarnaast kunnen de bloemen ook worden gebruikt in boeketten en bloemstukken, waardoor het duifkruid zowel in de tuin als binnenshuis gebruikt kan worden.

Bloemkleur Blauw
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 6 tot 9
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Scabiosa | Duifkruid
Standplaats Zon
Eigenschappen Zomerbloeier, Lange bloeier, Bladhoogte 30 cm, Snijbloem, Vlinderplant, Helderblauwe bloemen

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak