Saponaria officinalis 'Rosea Plena'

Zeepkruid

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 3,09 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,02 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,93 per stuk
  • Rijkbloeiend met roze dubbele bloemen
  • Groeit goed in zon of halfschaduw
  • Trekt vlinders en bijen aan
  • Geschikt voor rotstuinen
  • Blijft groen in de winter
  • Goede bodembedekker

Ontdek de charmante Saponaria officinalis 'Rosea Plena', een verrukkelijk zeepkruid dat uw tuin transformeert met een zweem van sierlijkheid. Deze half wintergroene bodembedekker betovert met zijn fluweelzachte, lansvormige tot eivormige grijsgroene bladeren, die een evenwichtige, gestructureerde aanblik creëren in elke buitenruimte.

In de bloeiperiode van mei tot juli presenteert deze varieteit een prachtig schouwspel van kleine roze bloemetjes, die sierlijk gegroepeerd staan in losse trosjes. Met een volwassen hoogte van circa 60 cm, staat ze bekend als een van de grootste in haar soort, wat zorgt voor een opvallend accent in uw tuinontwerp.

Het zeepkruid gedijt het best wanneer het geplant wordt op een zonnige plek en voelt zich het meest thuis in een neutrale tot kalkrijke, goed doorlaatbare en gemiddeld vruchtbare grond. Vergeet niet de Saponaria officinalis 'Rosea Plena' na de bloei terug te snoeien; deze onderhoudsvriendelijke aanpak stimuleert een weelderige groei voor het volgende seizoen. Dankzij zijn solide winterhardheid en ziekteresistentie is het een plant die weinig omkijken nodig heeft.

Met de Saponaria officinalis 'Rosea Plena' in uw tuin of huis, kunt u zich verheugen op een oase van rust en schoonheid. Haar duurzame karakter en de ongecompliceerde verzorging maken haar de ideale keuze voor zowel de beginnende als de ervaren tuinier. Voeg deze plant toe aan uw collectie en geniet van de betoverende aanblik die het elke dag opnieuw biedt.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar vermijd teveel water geven. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen voordat je opnieuw water geeft.

Onderhoud

Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om de groei en vorm te bevorderen.

Standplaats

Zorg voor een zonnige standplaats voor de Saponaria officinalis 'Rosea Plena'. Deze plant houdt van veel zonlicht en zal hier het beste gedijen.

Tip

Gebruik een laag mulch rondom de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken.

Het zeepkruid (Saponaria officinalis 'Rosea Plena') is een prachtige bloeiende plant die vaak wordt gebruikt om tuinen en borders te decoreren. Met zijn elegante dubbele roze bloemen trekt het zeepkruid de aandacht en zorgt het voor een sfeervolle uitstraling in de tuin.

Niet alleen is het zeepkruid een decoratieve plant, maar het heeft ook enkele courante toepassingen. De wortels van het zeepkruid bevatten natuurlijke saponinen, stoffen die schuim vormen wanneer ze met water worden gemengd. Hierdoor werd het zeepkruid vroeger gebruikt om zeep en shampoo te maken. Daarnaast heeft het zeepkruid ook medicinale eigenschappen en wordt het soms toegepast in kruidengeneeskunde.

Bloemkleur Roze
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 6 tot 9
Hoogte volgroeide plant 100 cm
Plant familie Saponaria | Zeepkruid
Standplaats Zon
Eigenschappen Bodembedekker, Rotstuin, Bladhoudend

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak