Santolina chamaecyparissus

Heiligenbloem

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 2,61 per stuk
  • Koop 72 voor € 2,56 per stuk
  • Koop 120 voor € 2,48 per stuk
  • Decoratief
  • Bladhoudend
  • Sterk geurend
  • Medicinaal
  • Droogtetolerant
  • Aantrekkelijk voor bijen en vlinders

Ontdek de charme van de Santolina chamaecyparissus, beter bekend als de Heiligenbloem. Deze wintergroene vaste plant of halfheester brengt met zijn bossige, ronde en heesterachtige vorm een unieke structuur in uw tuin of op uw balkon. De Heiligenbloem onderscheidt zich met zijn grijsgroene tot zilvergrijze bladeren die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook een fijne, aromatische geur verspreiden.

In de bloeiperiode, die loopt van juli tot augustus, trakteert de Heiligenbloem u op een overvloed aan knopvormige gele bloemen die bijen en vlinders aantrekken. Voor een optimale groei verkiest de Santolina chamaecyparissus een zonnige, beschutte plek. Het is een ongecompliceerde bewoner die het goed doet in een goed doorlaatbare, gemiddeld vruchtbare tot arme grond.

Bovendien is deze robuuste plant goed winterhard, zeewind tolerant en kan hij goed tegen luchtvervuiling, wat hem een uitstekende keuze maakt voor stedelijke omgevingen. Met de Heiligenbloem voegt u niet alleen een esthetisch aantrekkelijke plant toe aan uw omgeving, maar ook een stukje veerkrachtige natuur die weinig eisen stelt. Kortom, de Santolina chamaecyparissus verdient absoluut een plek in uw tuin of huis door zijn sierlijke verschijning en onderhoudsvriendelijke karakter.

Verzorging en water

De Santolina chamaecyparissus heeft weinig water nodig en kan goed tegen droge grond. Geef de plant alleen water wanneer de grond echt droog aanvoelt. In de zomermaanden kan de plant wat vaker water nodig hebben, vooral tijdens warme periodes.

Onderhoud

Deze plant heeft weinig onderhoud nodig. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant er mooi en gezond uit te laten zien. Snoei de plant in het voorjaar lichtjes om de vorm te behouden.

Standplaats

De Santolina chamaecyparissus gedijt het beste op een zonnige plek. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt gedurende de dag. De plant kan ook goed tegen zilte lucht, dus is ook geschikt voor kustgebieden.

Tip

Als de plant te groot wordt, kun je deze in het voorjaar terugsnoeien. Hierdoor blijft de plant compacter en mooi van vorm.

Santolina chamaecyparissus, ook wel bekend als heiligenbloem, is een veelzijdige plant die zowel decoratief als voor andere courante doeleinden gebruikt kan worden.

Vanwege zijn grijsgroene bladeren en kleine gele bloemen is de heiligenbloem een populaire keuze voor decoratief gebruik in tuinen, borders en rotstuinen. Het voegt textuur en kleur toe aan de omgeving en kan zowel als bodembedekker of als accentplant worden gebruikt.

Naast decoratief gebruik heeft de heiligenbloem ook andere toepassingen. Zo wordt de plant vaak gebruikt als natuurlijke afscherming, vanwege de dichte groeiwijze en het aromatische blad dat insecten afweert. Ook wordt de heiligenbloem soms gebruikt in aromatherapie vanwege de geurige oliën die uit de plant kunnen worden gewonnen.

Kortom, Santolina chamaecyparissus is een veelzijdige plant die zowel voor decoratieve doeleinden als voor andere praktische toepassingen gebruikt kan worden.

Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Grijs
Aantal per m2 6 tot 9
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Santolina | Heiligenbloem
Standplaats Zon
Eigenschappen Sterk geurend, Bladhoudend, Decoratief

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak