Salvia nemorosa 'Caradonna'

Bossalie

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 3,56 per stuk
  • Koop 72 voor € 3,49 per stuk
  • Koop 120 voor € 3,38 per stuk
  • Vlinderplant
  • Donkerpaarse bloemen
  • Rijkbloeiend
  • Geurend
  • Naam: Salvia nemorosa 'Caradonna'
  • Bijnaam: Bossalie

Ontdek de pracht van de Salvia nemorosa 'Caradonna', een bijzonder sierlijke vaste plant die met zijn aromatische bladeren en opvallende bloeiwijze een ware toevoeging is voor elke tuin of buitenruimte. De bossalie, zoals hij ook wel bekendstaat, is een bladverliezende plant die door zijn bossige opgaande vorm zowel structuur als elegantie toevoegt aan uw groene oase.

De middengroene, ovaal tot langwerpige bladeren van de plant zijn niet alleen mooi om te zien, maar verspreiden ook een aangenaam aroma. De echte show wordt echter gestolen door de prachtige paarsblauwe, violetkleurige bloemaren die van juni tot augustus boven de bladeren uit torenen. Deze bloemen steken sfeervol af tegen de opvallende zwarte bloemstengels, wat de 'Caradonna' tot een echte blikvanger in elke tuinsamenstelling maakt. Na de eerste bloei kunt u de plant terugsnoeien, waardoor u in de herfst weer kunt genieten van een tweede bloei.

Bovendien is de Salvia nemorosa 'Caradonna' een gemakkelijke gast in uw tuin. De plant gedijt het beste op een zonnige plek en is niet kieskeurig wat betreft de bodemsoort, zolang deze maar goed doorlaatbaar is. Met zijn goede winterhardheid en redelijke droogtetolerantie kan de 'Caradonna' uitstekend tegen een stootje. Ook is de plant bestand tegen zeewind en een mate van luchtvervuiling, wat hem zeer geschikt maakt voor stedelijke omgevingen.

Kies voor de Salvia nemorosa 'Caradonna' en geniet van de langdurige bloei, de attractie voor bijen en vlinders, en het onderhoudsvriendelijke karakter. Deze plant is een uitstekende keuze voor iedereen die zijn tuin of balkon wil verrijken met een levendige en onderhoudsvriendelijke blikvanger. Laat deze bossalie uw buitenruimte opfleuren en u wordt beloond met een spectaculaire show die seizoen na seizoen blijft verrassen.

Verzorging en water

Om de Salvia nemorosa 'Caradonna' goed te verzorgen, is het belangrijk om hem regelmatig water te geven. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Geef vooral tijdens droge periodes extra water.

Onderhoud

Deze plant heeft weinig onderhoud nodig. Verwijder regelmatig verdorde bloemen om de bloei te stimuleren en knip de plant in het voorjaar terug om nieuwe groei te bevorderen.

Standplaats

De Salvia nemorosa 'Caradonna' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

Tip

Een handige tip voor het onderhouden van deze plant is om in het voorjaar een laagje mulch rond de basis van de plant aan te brengen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei tegen te gaan. Dit bevordert de gezondheid en bloei van de Salvia nemorosa 'Caradonna'.

De Salvia nemorosa 'Caradonna', ook bekend als Bossalie, is een prachtige vaste plant die geweldig is voor decoratief gebruik in de tuin. Met zijn opvallende diep paarse bloemen en strakke, rechtopstaande groeiwijze, voegt deze plant een vleugje kleur en structuur toe aan borders, perken en bloembedden.

Naast zijn decoratieve waarde heeft de Bossalie ook andere courante gebruiken. De bloemen trekken bijen, vlinders en andere bestuivers aan, waardoor het een waardevolle plant is voor de biodiversiteit in de tuin. Bovendien kunnen de bloemen worden gebruikt in snijboeketten, waardoor je ook binnenshuis van de pracht van deze plant kunt genieten.

Bloemkleur Paars
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 6 tot 9
Hoogte volgroeide plant 50 cm
Plant familie Salvia | Salie
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Geurend, Rijkbloeiend, Donkerpaarse bloemen, Vlinderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak