Rodgersia pinnata 'Braunlaub'

Schout bij nacht

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Koop 24 voor € 8,50 per stuk
  • Koop 72 voor € 8,32 per stuk
  • Koop 120 voor € 8,06 per stuk
  • Sierlijk blauwgroen blad
  • Mooie bloemen in late voorjaar
  • Geschikt als borderplant
  • Kan gebruikt worden als snijbloem
  • Bereikt een bladhoogte van 60 cm
  • Trekt vlinders aan

Ontdek de prachtige Rodgersia pinnata 'Braunlaub', beter bekend als 'Schout bij nacht' of 'Kijkblad', een sierlijke toevoeging aan elke tuin of binnencollectie. Deze bladverliezende vaste plant valt op door zijn robuuste en architecturale vorm die toppen van sierlijkheid bereikt met zijn grote handvormige roodbruine bladeren. Deze zijn fijn getand, diep generfd en doen denken aan het bladwerk van de paardenkastanje.

In de bloeiperiode, die loopt van mei tot juli, trakteert 'Schout bij nacht' je op imposante roomwitte tot licht roze bloempluimen, die met hun lengte tot wel 60 cm een echte blikvanger zijn op hun statige stengels. Deze Rodgersia pinnata soort verkiest een koel plekje in de halfschaduw of volle schaduw, waar hij beschermd is tegen de harde, droge wind. Een zure, vruchtbare en vochtige grond draagt bij aan een optimale groei en bloei.

Niet alleen is deze plant visueel aantrekkelijk, hij is ook nog eens winterhard, redelijk tolerant voor zeewind en luchtvervuiling, en weerstaat ziektes goed. Dit maakt hem tot een onderhoudsvriendelijke keuze voor in de tuin. Daarbij komt dat de 'Braunlaub' een favoriete stop is voor bijen en vlinders, waardoor hij bijdraagt aan de biodiversiteit in uw buitenruimte. Wel opletten voor slakken, alhoewel deze maar af en toe een probleem vormen.

Het hebben van de Rodgersia pinnata 'Braunlaub' in uw tuin of huis is niet alleen een garantie voor maandenlang esthetisch plezier met zijn prachtige bladeren en bloemen, maar het ondersteunt ook het lokale ecosysteem door het aantrekken van nuttige insecten. Deze 'Schout bij nacht' draagt bij aan een gezonde, levendige en aantrekkelijke groene omgeving, die de sfeer ten goede komt. Een absolute must-have voor elke plantenliefhebber die op zoek is naar een unieke en onderhoudsarme aanwinst.

Verzorging en water

De Rodgersia pinnata 'Braunlaub' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te voorkomen.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. In het voorjaar kun je de plant terugsnoeien om nieuwe groei te stimuleren. Gebruik hiervoor een scherpe snoeischaar en knip de stelen vlak boven de grond af.

Standplaats

Deze plant gedijt het best op een plek met halfschaduw. Plaats hem dus op een locatie waar hij enkele uren zonlicht per dag ontvangt, maar ook beschut staat tegen de hete middagzon. Zorg voor een humusrijke en vochtige grond voor optimale groei.

Tip

Geef de Rodgersia pinnata 'Braunlaub' tijdens de bloeiperiode wat extra meststof voor een rijkere bloei en gezondere plantengroei.

De Rodgersia pinnata 'Braunlaub', ook wel bekend als Schout bij nacht, is een prachtige plant die ideaal is voor decoratief gebruik in de tuin. Met zijn opvallende bladeren en bloemen voegt deze plant een vleugje schoonheid toe aan elke buitenruimte.

Naast zijn decoratieve waarde, heeft de Rodgersia pinnata ook andere courante gebruiken. Zo kan het bijvoorbeeld worden gebruikt als bodembedekker in vochtige en schaduwrijke gebieden. Zijn dichte bladeren zullen de grond bedekken en onkruid onderdrukken, waardoor uw tuin er netjes en verzorgd uitziet.

Bovendien kan de Rodgersia pinnata 'Braunlaub' ook worden gebruikt in borders en langs vijvers, waar hij zijn prachtige bladeren en bloemen tentoon kan stellen. Het is een veelzijdige plant die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Rood
Aantal per m2 3 tot 5
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Rodgersia | Schout bij nacht
Standplaats Halfschaduw
Eigenschappen Bladhoogte 60 cm, Late voorjaarsbloeier, Snijbloem, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak