Rodgersia pinnata

Schout bij nacht

Variatie

information-circle
Het minimale aantal dat u kunt bestellen is 4.

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Koop 24 voor € 5,65 per stuk
 • Koop 72 voor € 5,53 per stuk
 • Koop 120 voor € 5,36 per stuk
 • Borderplant
 • Snijbloem
 • Late voorjaarsbloeier
 • Bladhoogte 60 cm
 • Witroze bloemkleur

Ontdek de natuurlijke schoonheid en het architecturale voorkomen van de Rodgersia pinnata, ook bekend als 'Schout bij nacht' of 'Kijkblad'. Deze bladverliezende vaste plant zal met haar bossige opgaande vorm en polvormende habitus een opvallend element in je tuin of woonruimte zijn. De grote, handvormige en donkergroene bladeren trekken direct de aandacht en maken deze plant uitzonderlijk decoratief. De duidelijke nerven en getande randen laten de bladeren de pracht van de paardenkastanje reflecteren.

Tussen mei en juli ontplooit de Rodgersia pinnata haar volle pracht wanneer zij bloeit met indrukwekkende roomwitte tot roze witte bloempluimen. Deze kunnen een lengte bereiken van wel 60 cm en staan fier op de opstaande stengels. Een lust voor het oog en een toevoeging aan elke tuin of interieur.

Deze sierlijke plant prefereert een koele standplaats, ideaal zou een plek in de halfschaduw of schaduw zijn, waar hij beschermd is tegen koude en droge winden. De Rodgersia pinnata verlangt naar een zure, vruchtbare grond die vocht goed kan vasthouden. Met deze zorg zal hij ieder jaar opnieuw een gezonde groei en bloei laten zien. Bovendien is de plant goed winterhard, kan hij redelijk tegen zeewind en luchtvervuiling, is hij ziekteresistent en trekt hij nuttige bijen en vlinders aan. Hoewel hij slechts af en toe te maken krijgt met slakken, is dit in het algemeen geen probleem.

Of je nu een plantenliefhebber bent, een toevluchtsoord voor lokale fauna wilt creëren, of simpelweg een stukje natuurlijke elegantie aan je omgeving wilt toevoegen, de Rodgersia pinnata is met zijn statige aanwezigheid en onderhoudsvriendelijkheid een uitmuntende keuze. Haal de schout bij nacht in huis of tuin voor een verrijking van je groene paradijs.

Verzorging en water

De Rodgersia pinnata heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Geef in de zomermaanden extra water, maar verminder de watergift in de winter.

Onderhoud

Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemstelen om de plant er fris en gezond uit te laten zien. In het voorjaar kun je de plant eventueel wat uitdunnen door oudere bladeren weg te halen.

Standplaats

De Rodgersia pinnata gedijt het beste op een plek in de halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende beschutting heeft tegen de felle middagzon.

Tip

Mulch de grond rondom de plant met organisch materiaal, zoals compost of bladeren. Dit helpt de grond vochtig te houden en voegt extra voedingsstoffen toe.

De Rodgersia pinnata, ook wel bekend als de schout bij nacht, is een prachtige en decoratieve plant die een aanwinst kan zijn voor elke tuin of buitenruimte. Met zijn grote, opvallende bladeren en unieke bloeiwijze is deze plant perfect voor het creëren van een mooie en interessante tuinomgeving.

Niet alleen dient de Rodgersia pinnata als decoratieve plant, maar het heeft ook andere courante toepassingen. Zo kunnen de bladeren van de plant gebruikt worden in bloemstukken en boeketten, waardoor ze een mooie en exotische uitstraling geven aan elke bloemschikking. Daarnaast wordt de plant soms ook medicinaal gebruikt vanwege de geneeskrachtige eigenschappen van de wortels.

Bloemkleur Wit
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 3 tot 5
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Rodgersia | Schout bij nacht
Standplaats Halfschaduw
Eigenschappen Witroze bloemkleur, Bladhoogte 60 cm, Late voorjaarsbloeier, Snijbloem, Borderplant

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak