Rhododendron 'Sneezy'

Rhododendron

Variaties

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Zure grond
  • Compacte groei
  • Bladhoudend
  • Rijkbloeiend
Ontdek de charmante schoonheid van Rhododendron 'Sneezy', een wintergroene juweel binnen de Rhododendron familie. Deze yakushimanum hybride zal je tuin of woonruimte transformeren met zijn bossige, compacte en perfect ronde vorm. De lange, elliptische tot ovale bladeren zorgen met hun donkergroene, behaarde uiterlijk het hele jaar door voor een elegante uitstraling.

Als de lente haar intrede doet, wordt 'Sneezy' het stralende middelpunt dankzij de prachtige purperrode bloemen die breed en trechtervormig fier boven de bladeren uit schitteren. Elke bloementros kan wel tot 16 van deze oogstrelende bloemen bevatten, elk met een opvallende dieprode macule die de aandacht trekt en niet meer loslaat. Deze bloeiperiode van midden mei tot juni maakt dat je elk jaar weer met plezier het einde van de lente tegemoetziet.

De Rhododendron 'Sneezy' is flexibel als het gaat om zijn standplaats; hij gedijt goed in gefilterd zonlicht of de aangename halfschaduw, mits de wortels beschaduwd en vochtig blijven. Zelfs in de volle zon kan hij stralen, mits hij voldoende water krijgt. Een zure, vochtige en goed doorlatende bodem is wat 'Sneezy' nodig heeft om te floreren, en het mooie is dat deze robuuste plant weinig onderhoud vereist en uitstekend winterhard is.

Kortom, de Rhododendron 'Sneezy' is de ideale plant als je op zoek bent naar een onderhoudsarme, langdurige en betoverende toevoeging aan je tuin of huis. Met zijn schitterende bloemen, wintergroene karakter en ongecompliceerde zorg zal hij ongetwijfeld ieders hart veroveren. Haal 'Sneezy' in huis of plant hem in je tuin, en geniet elk seizoen van de pracht die deze kleurrijke, stoere plant te bieden heeft.

Verzorging en water

De Rhododendron 'Sneezy' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft.

Onderhoud

Om de Rhododendron 'Sneezy' gezond te houden, is het belangrijk om verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen. Daarnaast kun je in het voorjaar oude, dode takken wegknippen om de plant te verjongen.

Standplaats

De Rhododendron 'Sneezy' gedijt het beste op een plek in de halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant niet volledig in de zon staat, maar ook niet in de volledige schaduw.

Tip

Om de bloei van de Rhododendron 'Sneezy' te bevorderen, kun je in het voorjaar een laagje compost rond de voet van de plant aanbrengen. Dit zal de grond voeden en de plant helpen om mooie bloemen te produceren.

De Rhododendron 'Sneezy' is een prachtige toevoeging aan elke tuin vanwege zijn decoratieve waarde. Met zijn opvallende, felgekleurde bloemen is deze plant perfect voor het creëren van kleurrijke borders of als solitaire plant. Daarnaast wordt de Rhododendron ook vaak gebruikt als haagplant vanwege zijn dichte groei en mooie bloei in het voorjaar.

Naast zijn decoratieve waarde heeft de Rhododendron 'Sneezy' ook andere courante gebruiken. Zo wordt de plant soms gebruikt voor zijn geneeskrachtige eigenschappen, met name in de traditionele geneeskunde. Daarnaast zijn de bloemen van de Rhododendron eetbaar en kunnen ze worden gebruikt in salades of als decoratieve toevoeging aan gerechten.
Bloemkleur Roze
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 2 tot 3
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Rhododendron | Rhododendron
Standplaats Halfschaduw
Eigenschappen Rijkbloeiend, Bladhoudend, Compacte groei, Zure grond

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Rhododendron 'Gomer Waterer'
Rhododendron
Vanaf € 19,95
Rhododendron 'Lee'S Dark Purple'
Rhododendron
€ 19,95
Rhododendron 'Dreamland'
Rhododendron
Vanaf € 16,95
Rhododendron 'Surrey Heath'
Rhododendron
Vanaf € 19,95
Rhododendron 'Rocket'
Rhododendron
€ 19,95
Rhododendron 'Bashful'
Rhododendron
€ 69,95
Rhododendron 'Elizabeth'
Rhododendron
€ 12,95
Rhododendron 'Cilpinense'
Rhododendron
€ 12,95