Rhododendron 'Praecox'

Rhododendron

Variatie

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Zure grond nodig
  • Half-wintergroen
  • Langzame groei

De Rhododendron 'Praecox' is een unieke toevoeging aan elke tuin, dankzij zijn vroege en kleurrijke bloei. Zijn half wintergroene karakter en compacte, bossige habitus maken hem een opvallende verschijning. De kleine, glanzende en ovaal tot elliptische bladeren pronken met een donkergroene bovenzijde en een lichtere onderzijde, wat een aangenaam contrast biedt met de lila paarse bloemen die al in februari verschijnen en feestelijk gegroepeerd staan in kleine, aanlokkelijke trossen.

De voorkeur voor een standplaats in gefilterd zonlicht of halfschaduw maakt de Rhododendron 'Praecox' ideaal voor tuinen die beschikken over lichte schaduwplekken. Het is belangrijk hem te plaatsen op een plek waar hij bescherming krijgt tegen sterke wind en de wortelzone schaduw ontvangt. Een zure, vochtige en goed doorlatende grond is cruciaal voor een optimale groei en bloei van deze plant. Ondanks dat hij goed winterhard is, dient er aandacht te zijn voor de vorstgevoeligheid van de bloemen.

Deze Rhododendron heeft het voordeel dat hij maar weinig snoei behoeft, wat hem onderhoudsvriendelijk maakt. De 'Praecox' is een perfecte keuze als je op zoek bent naar een plant die je tuin al vroeg in het jaar kleur en leven geeft. De Rhododendron 'Praecox' brengt niet alleen een uitbundige vroege bloei, maar biedt ook structuur en groen gedurende de koudere maanden. Met zijn betoverende bloemen en sierlijke bladeren is hij de perfecte plant om een vleugje voorjaarsmagie in huis of tuin te brengen.

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Geef in droge periodes extra water.

Onderhoud

Verwijder dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Bemest de plant in het voorjaar.

Standplaats

De Rhododendron 'Praecox' houdt van een plek met halfschaduw. Zorg voor een beschutte standplaats, uit de volle zon.

Tip

Bescherm de Rhododendron 'Praecox' tegen harde wind en vorst door de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek. Dit helpt de plant om de winter goed door te komen.

De Rhododendron 'Praecox' is een prachtige plant die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in de tuin. Met zijn opvallende bloemen in verschillende kleuren, zoals roze, paars en wit, voegt hij een vleugje kleur toe aan elke tuin.

Niet alleen is de Rhododendron 'Praecox' decoratief, maar het is ook een populaire keuze voor het creëren van natuurlijke afscheidingen of het toevoegen van privacy aan een tuin. Door zijn dichte groei en vertakte structuur kan deze plant een effectieve barrière vormen tussen verschillende delen van de tuin of als afscheiding langs de rand van het terrein.

Bovendien wordt de Rhododendron 'Praecox' vaak gebruikt als bodembedekker, vanwege zijn lage groei en compacte vorm. Door meerdere planten bij elkaar te plaatsen, kan een aantrekkelijk en onderhoudsarm tapijt van groen en bloemen worden gecreëerd, dat de bodem beschermt tegen uitdroging en onkruidgroei.

Bloemkleur Paars
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 4 tot 5
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Rhododendron | Rhododendron
Standplaats Halfschaduw
Eigenschappen Langzame groei, Half-wintergroen, Zure grond

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Rhododendron 'Gomer Waterer'
Rhododendron
Vanaf € 19,95
Rhododendron 'Caroline Allbrook'
Rhododendron
€ 19,95
Rhododendron 'Cunningham White'
Rhododendron
Vanaf € 19,95
Rhododendron 'Cilpinense'
Rhododendron
€ 12,95
Rhododendron 'Surrey Heath'
Rhododendron
Vanaf € 19,95
Rhododendron 'Catawbiense' Grandiflorum
Rhododendron
Vanaf € 19,95
Rhododendron 'Marcel Menard'
Rhododendron
€ 19,95
Rhododendron 'Lord Roberts'
Rhododendron
€ 19,95