Rhododendron 'Dreamland'

Rhododendron

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Zure grond
  • Helderroze bloemen
  • Bladhoudend
  • Bodembedekker
De Rhododendron 'Dreamland' is een betoverend mooie aanwinst voor elke plantenliefhebber. Deze charmante rhododendron is een groenblijvende struik die met zijn bossige, compacte en ronde vorm gemakkelijk past in zowel een kleine stadstuin als in een grotere landschapstuin. De dikke, matgroene blaadjes verschaffen het hele jaar door een mooie, diepgroene kleur en zijn voorzien van een kenmerkende wollige beharing aan de onderkant.

Als een Yakushimanum hybride is het een bijzondere verschijning, vooral wanneer hij in de maanden mei en juni in volle bloei staat. Met lieflijke lichtroze bloemen die een subtiele, donkerdere rand hebben, gaan de harten van bloemenliefhebbers ongetwijfeld sneller kloppen. De bloemen staan in open en losse trossen van maar liefst 20 bloemen bij elkaar, wat een prachtig en frivool schouwspel biedt in de tuin.

De Rhododendron 'Dreamland' is niet uitermate veeleisend, maar heeft wel de voorkeur voor een standplaats met gefilterd zonlicht of halfschaduw. Hij gedijt het beste wanneer hij beschermd wordt tegen harde wind en wanneer zijn wortelzone schaduwrijk blijft. Met voldoende watergift kan deze rhododendron zelfs in de volle zon goed gedijen. Zijn voorliefde gaat uit naar een zure, vochtige maar goed doorlatende bodem, die consistent vochtig gehouden dient te worden zonder volledig uit te drogen. Onderhoud is minimaal, aangezien de plant weinig snoei behoeft en het is een sterk winterharde variëteit.

De Rhododendron 'Dreamland' is niet alleen een prachtige toevoeging aan uw tuin vanwege zijn visuele aantrekkingskracht, maar ook vanwege zijn minimale onderhoudsvereisten en uitstekende winterhardheid. Het voegt heel het jaar door natuurlijke schoonheid toe aan uw buitenruimte en biedt in de lente en vroege zomer een spectaculaire bloemenzee. Kortom, de Rhododendron 'Dreamland' is de idyllische keuze voor degene die op zoek is naar een onderhoudsarm, maar visueel betoverend tuinjuweel.

Verzorging Rhododendron 'Dreamland'

Verzorging en water

Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, vooral tijdens warme periodes. Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de grond te drassig wordt.

Onderhoud

Snoei de Rhododendron na de bloei om de vorm te behouden. Verwijder ook regelmatig dode bloemen en takken om de plant gezond te houden.

Standplaats

De Rhododendron 'Dreamland' gedijt het best in halfschaduw. Plaats de plant op een plek waar hij beschermd is tegen de felle middagzon.

Tip

Vermijd het gebruik van kalkrijke grond en geef de plant regelmatig meststoffen voor zuurminnende planten om de gezondheid en bloei te bevorderen.

De Rhododendron 'Dreamland' is een prachtige en veelzijdige plant die perfect is voor decoratief gebruik in tuinen en landschappen. Met zijn weelderige groenblijvende bladeren en mooie bloemen voegt deze plant een vleugje kleur en schoonheid toe aan elke buitenruimte.

Naast decoratieve doeleinden heeft de Rhododendron 'Dreamland' ook andere courante gebruiken. Met zijn dichte groei en hoge tolerantie voor verschillende bodem- en klimaatomstandigheden, is deze plant ideaal voor het creëren van privacybarrières of het bedekken van lelijke structuren in de tuin. Bovendien trekt de Rhododendron 'Dreamland' vaak vogels en vlinders aan, waardoor het een favoriete keuze is voor liefhebbers van wilde dieren.

Kortom, de Rhododendron 'Dreamland' is een veelzijdige plant die niet alleen zorgt voor esthetische aantrekkingskracht, maar ook praktische voordelen biedt voor elke buitenruimte. Of het nu gaat om het creëren van een prachtige tuin, het bevorderen van biodiversiteit of het toevoegen van privacy, deze plant staat garant voor een levendige en aantrekkelijke omgeving.
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Aantal per m2 4 tot 5
Hoogte volgroeide plant 150 cm
Plant familie Rhododendron | Rhododendron
Standplaats Halfschaduw
Eigenschappen Bodembedekker, Bladhoudend, Helderroze bloemen, Zure grond

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Gerelateerde producten

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Rhododendron 'Roseum Elegans'
Rhododendron
Vanaf € 19,95
Rhododendron 'Scarlet Wonder'
Rhododendron
€ 12,95
Rhododendron 'Blue Tit'
Rhododendron
€ 12,95
Rhododendron Impeditum
Rhododendron
€ 12,95
Rhododendron 'Praecox'
Rhododendron
€ 14,95
Rhododendron 'Gristede'
Rhododendron
€ 12,95
Rhododendron 'Percy Wiseman'
Rhododendron
€ 19,95
Rhododendron 'Catawbiense' Grandiflorum
Rhododendron
Vanaf € 19,95