Quercus robur 'Fastigiata'

Zuileik

Variaties

exclamation
Enkel verzending naar België *

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

 • Zuilvormige groei
 • Prachtige herfstverkleuring
 • Vruchtdragend
 • Opgaande groei
 • Sierlijke zuilvormige uitstraling
 • Geschikt voor kleine tuinen of smalle ruimtes
Ontdek de majestueuze verschijning van de Quercus robur 'Fastigiata', beter bekend als de zuileik. Deze krachtige boom is een verticale schoonheid die tot wel 15 meter kan uitstrekken naar de hemel. In tegenstelling tot de vaak wildere zomereik, biedt de zuileik een gestructureerde elegantie met een strakke, kolomvormige groei.

De bladeren van de zuileik zijn een lust voor het oog, met hun olijf- tot donkergroene tint en karakteristieke veervormig gelobde vorm. Hoewel bescheiden in grootte, met afmetingen die variëren van 5 tot 14 cm, zijn ze een prachtige aanvulling op elke tuin, met een subtiele geelbruine herfstverkleuring die een zacht warm accent toevoegt aan het seizoenslandschap.

Niet alleen mooi, de zuileik is ook een robuuste soort die zich goed laat inpassen als solitaire blikvanger, statige laanboom of als rustieke parkboom die schaduw en structuur biedt in grotere tuinen. Quercus robur 'Fastigiata' is een echte overlever; bestand tegen de zeewind en tolerant voor strooizout maakt het een ideale kandidaat voor stedelijke of kustomgevingen. Deze boom is niet kieskeurig wat betreft de bodem en groeit bijna overal tot zijn volle potentieel.

Kies voor de zuileik als u op zoek bent naar een groene reus die stabiele groei, levenslange duurzaamheid en het hele jaar door visuele interesse biedt. Het is de uitgelezen keuze voor wie graag een stukje onverstoorbare natuurlijke kracht in huis of tuin wil halen. Met de zuileik investeert u in een toekomst vol groen, structuur en grandeur!

Verzorging/Water

Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Onderhoud

Snoei de Zuileik in de late herfst of vroege winter om de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken indien nodig.

Standplaats

Zet de Zuileik op een plek waar hij veel zonlicht krijgt, maar hij kan ook in halfschaduw groeien. Zorg voor een goed doorlatende grond.

Tip

Gebruik een mulchlaag rond de basis van de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen.

De Quercus robur 'Fastigiata', ook wel bekend als de Zuileik, is een prachtige boom die vaak wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen, parken en landschapsontwerpen. Door zijn slanke, rechtopstaande groeiwijze en opvallende bladeren, voegt deze boom structuur en hoogte toe aan elke buitenruimte.

Naast zijn decoratieve waarde wordt de Zuileik ook gebruikt om een natuurlijke omheining of windkering te creëren, dankzij zijn dichte bladerdek. Bovendien biedt deze boom een schaduwrijke plek in de zomer en een prachtige herfstkleur, waardoor hij ook geliefd is in stadsparken en langs lanen.

De Quercus robur 'Fastigiata' is een sterke en onderhoudsarme boom, die goed gedijt in verschillende bodemsoorten en klimaatomstandigheden. Kortom, deze boom is een veelzijdige en aantrekkelijke keuze voor zowel decoratief gebruik als andere courante toepassingen in de buitenruimte.
Bloemkleur Geel
Bloeimaand
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 2000 cm
Plant familie Quercus
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Opgaande groei, Vruchtdragend, Zuilvormig, Herfstverkleuring

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

 • Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

 • Bestelling België kleiner dan €75: Levering €9.95   
 • Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

 • Eco Edenred - Sodexo - Monizze met online @ bij afrekenen betaalmethode
 • Kado en Maaltijdcheques Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.
Tuinafvalzak 252 L
€ 6,45
Groene Bindgaine - 100 m lang 3 mm dik
€ 6,95
Wortelremmer Hdpe H 60 Cm x L 100 Cm
€ 7,65
Boombinder-Boomband
Vanaf € 8,95
Knollenplanter Automatisch
€ 8,95
Handschoenen Thermo Foam
Vanaf € 8,95