Quercus palustris 'Green Dwarf'

Moeraseik

Variatie

exclamation
Enkel verzending naar België

heroicons/solid/truck Verzending binnen 3-10 werkdagen

  • Prachtige rode herfstverkleuring
  • Blad loopt uit met de bloemen
  • Ronde kroon
  • Langzame groei

Ontdek de charme van de Quercus palustris 'Green Dwarf', een compacte variant van de alom gewaardeerde moeraseik. Met zijn gladde schors en sierlijk ronde kroon is deze dwergboom een opvallende verschijning in elke tuin. In het voorjaar ontspringen de jonge bladeren in een opvallend roodbronskleurig pallet. De diep ingesneden en fraai getande bladeren transformeren in de zomer naar een luscious donkergroen, om uiteindelijk in de herfst te schitteren in tinten van brons tot rood. Een extra bijzonderheid is dat deze bladeren lang aan de boom hangen, vaak tot diep in de winter.

De 'Green Dwarf' is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook verrassend veelzijdig en robuust. Deze boomsoort gedijt optimaal in vochtige gronden die neutraal tot zuur van aard zijn en matig in kalkgehalte. Zelfs lichte zandgronden zijn geen probleem voor deze sterke variant. Bovendien integreert de 'Green Dwarf' zich moeiteloos in kleine tuinen, openbare parken en stedelijke straten. Deze dwergmoeraseik is een ware overlever en toont een indrukwekkende tolerantie voor luchtvervuiling en strooizout. De boom is daarentegen niet bestand tegen zeewinden en heeft een traag groeiproces met ondiepe wortelstructuur.

Kiezen voor de Quercus palustris 'Green Dwarf' betekent kiezen voor een boom die het hele jaar door zorgt voor een dynamische en kleurrijke uitstraling. Het toevoegen van deze boom aan uw tuin of stadslandschap biedt niet alleen esthetische waarde maar toont ook uw inzet voor een groenere omgeving die tegen een stootje kan. Laat u betoveren door deze taaiheid, schoonheid en veelzijdigheid van de 'Green Dwarf' en maak van uw buitenruimte een plek waar natuur en weerbaarheid hand in hand gaan.

Verzorging/Water

De Quercus palustris 'Green Dwarf' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in een plas water staan.

Onderhoud

Snoei de plant in de late winter of vroege lente om de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Voeg in het voorjaar een laag mulch toe om de vochtigheid te behouden en onkruidgroei te onderdrukken.

Standplaats

De Quercus palustris 'Green Dwarf' gedijt het beste in zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte standplaatsen.

Tip

Geef de Moeraseik in het voorjaar een organische meststof om de groei te bevorderen en de plant van voldoende voedingsstoffen te voorzien.

De Quercus palustris 'Green Dwarf' is een decoratieve plant die het best gebruikt wordt in tuinen en parken vanwege zijn compacte groei en opvallende bladkleur.

Daarnaast kan deze plant ook gebruikt worden als schaduwboom vanwege zijn dichte bladerdak en het vermogen om grote gebieden te bedekken.

De bladeren van de moeraseik kunnen ook gebruikt worden voor het maken van compost, waardoor de plant een functionele toevoeging kan zijn aan een tuin of park.

Bloeimaand
mei
Bladkleur Groen
Hoogte volgroeide plant 300 cm
Plant familie Quercus
Standplaats Halfschaduw, Zon
Eigenschappen Langzame groei, Ronde kroon, Blad loopt uit met de bloemen, Prachtige rode herfstverkleuring
Stamhoogte 180 cm

heroicons/solid/home

Afhaling 15% korting

Kleine Dries 25 - 8600 Diksmuide   

Korting Niet Cumuleerbaar met Andere Acties

heroicons/solid/truck

Gratis levering vanaf 75 euro

Bestelling BE kleiner dan €75:  Levering €9.95   

Levering NL: €11.95 | DE: €11.95 | FR €15.95 

heroicons/solid/credit-card

Eco, kado, maaltijdcheques

Edenred - Sodexo - Monizze met mobiele betaalterminal bij levering na afspraak

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Navigeren door de elementen van de carrousel is mogelijk met de tabtoets. U kunt de carrousel overslaan of direct naar de carrouselnavigatie gaan met de overslaan links.